Væpnet politiaksjon på Skedsmo - Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av og omringet en bolig på Skedsmokorset på Romerike. - Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av og omringet en bolig på Skedsmokorset på Romerike.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Mann pågrepet etter væpna politiaksjon på Skedsmo

Store politistyrker aksjonerte torsdag kveld mot en mann som avfyrte hagleskudd i en bolig på Skedsmokorset. Mannen er pågrepet.

– Det var andre folk i huset da det ble løsnet skudd, og de varslet poltitet, forteller Øyvind Strømsborg, som er operasjonsleder ved romerike politidistrik.

Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av et stort område med flere boliger og omringet minst en bolig på Skedsmokorset på Romerike.

– Vi isolerte huset, og etter noen telefoner fram og tilbake, valgte vedkommende å komme ut, og ble pågrepet uten dramatikk, forteller Strømsborg.

Ingen ble skadet, og poltiet kjenner ikke person fra tidligere.

Løsnet hagleskudd

– En mann i 50-årene ble pågrepet av politiet klokken 23.30 etter en fire timer lang politiaksjon, bekrefter politiet på Romerike til NRK.no.

Mannen løsnet et hagleskudd i 20-tiden. Han skal ikke ha siktet mot noen.

– Mannen er kjørt til Romerike politistasjon hvor det blant annet blir foretatt en legesjekk, opplyser politiet.

Politiet sier de handlet ut ifra det tipset de fikk, uten gå nærmere inn på hva tipset gikk ut på. Politiet var generelt svært tilbakeholdne med informasjon da den omfattende aksjonen pågikk. Politiet omringet boligen og mannen overga seg til slutt.

Alle beboerne i området ble bedt om å holde seg inne under aksjonen.

Mye politi og ambulanser

Det var mye politi og flere ambulanser på stedet. Sperringene gikk rundt 200 meter ut fra der politiet aksjonerte.

Ifølge avisa Romerikes Blad ble det sperret av i Slengåsveien på Skedsmokorset.

Øyenvitner sa til Dagbladet at de ble vist bort fra stedet og fotografer ble bedt om å ikke bruke blitz på kameraene sine.

Politiet sperret av et større område - Politiet sperret av et større område. - Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Politiet sperret av et større område.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".