Væpnet politiaksjon på Skedsmo - Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av og omringet en bolig på Skedsmokorset på Romerike. - Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av og omringet en bolig på Skedsmokorset på Romerike.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Mann pågrepet etter væpna politiaksjon på Skedsmo

Store politistyrker aksjonerte torsdag kveld mot en mann som avfyrte hagleskudd i en bolig på Skedsmokorset. Mannen er pågrepet.

– Det var andre folk i huset da det ble løsnet skudd, og de varslet poltitet, forteller Øyvind Strømsborg, som er operasjonsleder ved romerike politidistrik.

Væpna politi med hjelmer og skuddsikre vester sperret av et stort område med flere boliger og omringet minst en bolig på Skedsmokorset på Romerike.

– Vi isolerte huset, og etter noen telefoner fram og tilbake, valgte vedkommende å komme ut, og ble pågrepet uten dramatikk, forteller Strømsborg.

Ingen ble skadet, og poltiet kjenner ikke person fra tidligere.

Løsnet hagleskudd

– En mann i 50-årene ble pågrepet av politiet klokken 23.30 etter en fire timer lang politiaksjon, bekrefter politiet på Romerike til NRK.no.

Mannen løsnet et hagleskudd i 20-tiden. Han skal ikke ha siktet mot noen.

– Mannen er kjørt til Romerike politistasjon hvor det blant annet blir foretatt en legesjekk, opplyser politiet.

Politiet sier de handlet ut ifra det tipset de fikk, uten gå nærmere inn på hva tipset gikk ut på. Politiet var generelt svært tilbakeholdne med informasjon da den omfattende aksjonen pågikk. Politiet omringet boligen og mannen overga seg til slutt.

Alle beboerne i området ble bedt om å holde seg inne under aksjonen.

Mye politi og ambulanser

Det var mye politi og flere ambulanser på stedet. Sperringene gikk rundt 200 meter ut fra der politiet aksjonerte.

Ifølge avisa Romerikes Blad ble det sperret av i Slengåsveien på Skedsmokorset.

Øyenvitner sa til Dagbladet at de ble vist bort fra stedet og fotografer ble bedt om å ikke bruke blitz på kameraene sine.

Politiet sperret av et større område - Politiet sperret av et større område. - Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Politiet sperret av et større område.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.