En servicebil med acetylen begynte å brenne i Ski - Først i 14-tiden konkluderte brannvesenet med at eksplosjonsfaren var over etter at en servicebil med blant annet acetylengass begynte å brenne. - Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK /

Først i 14-tiden konkluderte brannvesenet med at eksplosjonsfaren var over etter at en servicebil med blant annet acetylengass begynte å brenne.

Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK

Eksplosjonsfaren over i Ski

Politiet har skutt hull i en beholder i servicebilen som begynte å brenne onsdag formiddag.

Like etter klokken 11.30 begynte det å brenne i en servicebil med sveiseutstyr med acetylen i en industripark på Langhus i Ski.

Beholderen med acetylen eksploderte og bilen begynte å brenne. Brannen spredde seg også til to andre biler på like i nærheten.

– Det var også to andre beholdere i bilen. Vi var usikre på hva de inneholdt og om de også ville eksplodere, sier innsatsleder Pål Bjelland.

Politiet etablerte en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannen. De holdt også tilbake elever fra skoler i nærheten i frykt for flere eksplosjoner.

Skarpskyttere skjøt hull

Skarpskyttere fra politiet ble tilkalt, og i 14-tiden ble det skutt hull i den ene beholderen.

Brannvesenet har sjekket beholderen og har konkludert med at eksplosjonsfaren er over, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet opphever nå alle sperringer, og de som bor i nærheten kan trygt bevege seg utendørs.

Ingen fare for spredning

Ingen personer ble skadet i brannen.

– Acetylengassen i seg selv er ikke giftig, opplyste vakthavende brannmann på stedet Rune Larsen tidligere i dag.

De tre brennende bilene stod i et område av industriområdet Regnbuen der det foreløpig ikke er næringsvirksomhet. Dette er et område som bygges ut for fremtidig næring.

Det var ikke fare for spredning av brannen.

Brannen spredde seg til to andre kjøretøy - To andre kjøretøy begynte også brenne da servicebilen tok fyr. - Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK /

To andre kjøretøy begynte også brenne da servicebilen tok fyr.

Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK

Siste videoer

Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.