En servicebil med acetylen begynte å brenne i Ski - Først i 14-tiden konkluderte brannvesenet med at eksplosjonsfaren var over etter at en servicebil med blant annet acetylengass begynte å brenne. - Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK /

Først i 14-tiden konkluderte brannvesenet med at eksplosjonsfaren var over etter at en servicebil med blant annet acetylengass begynte å brenne.

Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK

Eksplosjonsfaren over i Ski

Politiet har skutt hull i en beholder i servicebilen som begynte å brenne onsdag formiddag.

Like etter klokken 11.30 begynte det å brenne i en servicebil med sveiseutstyr med acetylen i en industripark på Langhus i Ski.

Beholderen med acetylen eksploderte og bilen begynte å brenne. Brannen spredde seg også til to andre biler på like i nærheten.

– Det var også to andre beholdere i bilen. Vi var usikre på hva de inneholdt og om de også ville eksplodere, sier innsatsleder Pål Bjelland.

Politiet etablerte en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannen. De holdt også tilbake elever fra skoler i nærheten i frykt for flere eksplosjoner.

Skarpskyttere skjøt hull

Skarpskyttere fra politiet ble tilkalt, og i 14-tiden ble det skutt hull i den ene beholderen.

Brannvesenet har sjekket beholderen og har konkludert med at eksplosjonsfaren er over, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet opphever nå alle sperringer, og de som bor i nærheten kan trygt bevege seg utendørs.

Ingen fare for spredning

Ingen personer ble skadet i brannen.

– Acetylengassen i seg selv er ikke giftig, opplyste vakthavende brannmann på stedet Rune Larsen tidligere i dag.

De tre brennende bilene stod i et område av industriområdet Regnbuen der det foreløpig ikke er næringsvirksomhet. Dette er et område som bygges ut for fremtidig næring.

Det var ikke fare for spredning av brannen.

Brannen spredde seg til to andre kjøretøy - To andre kjøretøy begynte også brenne da servicebilen tok fyr. - Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK /

To andre kjøretøy begynte også brenne da servicebilen tok fyr.

Foto: Pernille Vegheim Dvergedal/NRK

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.