Kriminalteknikere - Kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i denne bygårdenen i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo. - Foto: Erik Engen / NRK

Kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i denne bygårdenen i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo.

Foto: Erik Engen / NRK

To menn dømt til fengsel for grov voldtekt

To menn i 20-årene er dømt til henholdsvis åtte og fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne og kuttet henne i halsen i Oslo i august i fjor.

I tillegg til fengselsstraff må de to mennene betale offeret til sammen 300.000 kroner i oppreisning, skriver Bergensavisen.

Den 22 år gamle kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i bygården i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo tidlig på morgenen søndag 28. august.

Skar kvinnen med kniv

Kvinnen fra Bergen var alene i en oppgang da overfallet skjedde. Mennene truet henne med kniv mot strupen og påførte henne et 12 centimeter langt kutt.

Oslo tingrett kaller voldtekten for særlig rå fordi kvinnen ble skåren med kniv i halsen før voldtekten skjedde. Tingretten skriver i dommen at kvinnen hadde dødsangst hele tiden.

Begge de to dømte nekter straffskyld, men DNA-spor og andre opplysningerr knytter de til ugjerningen.

(NTB)

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.