Kriminalteknikere - Kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i denne bygårdenen i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo. - Foto: Erik Engen / NRK

Kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i denne bygårdenen i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo.

Foto: Erik Engen / NRK

To menn dømt til fengsel for grov voldtekt

To menn i 20-årene er dømt til henholdsvis åtte og fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne og kuttet henne i halsen i Oslo i august i fjor.

I tillegg til fengselsstraff må de to mennene betale offeret til sammen 300.000 kroner i oppreisning, skriver Bergensavisen.

Den 22 år gamle kvinnen har forklart at hun ble overfalt og voldtatt av to delvis maskerte menn inne i bygården i Kirkegårdsgata ved Sofienbergparken i Oslo tidlig på morgenen søndag 28. august.

Skar kvinnen med kniv

Kvinnen fra Bergen var alene i en oppgang da overfallet skjedde. Mennene truet henne med kniv mot strupen og påførte henne et 12 centimeter langt kutt.

Oslo tingrett kaller voldtekten for særlig rå fordi kvinnen ble skåren med kniv i halsen før voldtekten skjedde. Tingretten skriver i dommen at kvinnen hadde dødsangst hele tiden.

Begge de to dømte nekter straffskyld, men DNA-spor og andre opplysningerr knytter de til ugjerningen.

(NTB)

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".