Oslo Havn vil lage en øypark ytterst på Filipstad. - Filipstadområdet - Foto: Illustrasjon: Oslo Havnevesen /

Filipstadområdet

Foto: Illustrasjon: Oslo Havnevesen

Deltakerlandsby på Filipstad?

Oslo Havn drømmer om deltagerlandsby på Filipstad. Men først må vi finne ut om Oslo i det hele tatt skal søke, sier OL-byråd Elvestuen.

OL-landsbyen kan havne på Filipstad og mediesenteret i Bjørvika dersom Oslo søker og får vinter-OL i 2022. Det er Oslo havn som kan tenke seg deltagerlandsby og mediesenter i Fjordbyen.

– Lett etterbruk

Bernt Stilluf Karlsen - Bernt Stilluf Karlsen - Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Bernt Stilluf Karlsen

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

– Vi har et stort område på Filipstad med et stort midtområde som egner seg til boligbygging. En deltagerlandsby med varierende størrelse på leilighetene kan gå ut i boligmarkedet dagen etter OL, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn.

Det også har vært kontakt mellom Oslo kommunes OL-prosjekt og Oslo Havns Eiendomsselskap HAV Eiendom om et mulig mediesenter i Bjørvika.

Ola Elvestuen (V) - Ola Elvestuen (V) - Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ola Elvestuen (V)

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Byrådet legger fram sin anbefaling om hvorvidt Oslo bør søke OL førstkommende torsdag.

– Må se byen som helhet

– Det første vi skal gjøre er å bestemme om vi skal lage en OL-søknad. Hvis vi går inn for det må vi se på byutvkling generelt i Oslo, hvilke behov er det byen som helhet har og da må vi vurdere ulike områder. Dette er ett av dem, sier ansvarlig OL-byråd i Oslo Ola Elvestuen.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.