Oslo Havn vil lage en øypark ytterst på Filipstad. - Filipstadområdet - Foto: Illustrasjon: Oslo Havnevesen /

Filipstadområdet

Foto: Illustrasjon: Oslo Havnevesen

Deltakerlandsby på Filipstad?

Oslo Havn drømmer om deltagerlandsby på Filipstad. Men først må vi finne ut om Oslo i det hele tatt skal søke, sier OL-byråd Elvestuen.

OL-landsbyen kan havne på Filipstad og mediesenteret i Bjørvika dersom Oslo søker og får vinter-OL i 2022. Det er Oslo havn som kan tenke seg deltagerlandsby og mediesenter i Fjordbyen.

– Lett etterbruk

Bernt Stilluf Karlsen - Bernt Stilluf Karlsen - Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Bernt Stilluf Karlsen

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

– Vi har et stort område på Filipstad med et stort midtområde som egner seg til boligbygging. En deltagerlandsby med varierende størrelse på leilighetene kan gå ut i boligmarkedet dagen etter OL, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn.

Det også har vært kontakt mellom Oslo kommunes OL-prosjekt og Oslo Havns Eiendomsselskap HAV Eiendom om et mulig mediesenter i Bjørvika.

Ola Elvestuen (V) - Ola Elvestuen (V) - Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Ola Elvestuen (V)

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Byrådet legger fram sin anbefaling om hvorvidt Oslo bør søke OL førstkommende torsdag.

– Må se byen som helhet

– Det første vi skal gjøre er å bestemme om vi skal lage en OL-søknad. Hvis vi går inn for det må vi se på byutvkling generelt i Oslo, hvilke behov er det byen som helhet har og da må vi vurdere ulike områder. Dette er ett av dem, sier ansvarlig OL-byråd i Oslo Ola Elvestuen.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".