Sikkerhetskontroll utenfor Oslo tinghus - Sikkerhetskontroll og roser utenfor Oslo tinghus. - Foto: Maria Nakken/NRK /

Sikkerhetskontroll og roser utenfor Oslo tinghus.

Foto: Maria Nakken/NRK

De andre rettssakene

Mandag startet rettssaken mot finansmannen Christer Tromsdal, som tidligere har fått bred mediedekning. Den er en av rundt 50 rettssaker som går som normalt samtidig med 22. juli-rettssaken. Men med litt mindre interresse fra pressen.

Utenfor er det sikkerhetskontroll, tv-studioer og roser, og i andre etasje er det mange flere folk enn vanlig. Men ellers er det stille og rolig i Oslo tinghus.

Andre etasje i Oslo tinghus - Det er folksomt i andre etasje i tinghuset, der 22.juli-rettssaken går. I resten av bygget er det meste som det pleier å være. - Foto: Maria Nakken/NRK /

Det er folksomt i andre etasje i tinghuset, der 22.juli-rettssaken går. I resten av bygget er det meste som det pleier å være.

Foto: Maria Nakken/NRK

– Det er én etasje i tinghuset som er dominert av 22. juli-saken og ellers går det som det pleier å gjøre, sier sorenskriver i Oslo tingrett, Geir Engebretsen.

Av tinghusets 55 rettssaler er det rundt 5 som blir brukt i 22.juli-rettssaken. Men til tross for den ressurskrevende saken, går like mange saker som normalt i de andre rettssalene.

Saken mot Christer Tromsdal går parallelt

Rettssaken mot den bedrageritiltalte finansmannen Christer Tromsdal, er en av mange saker som går parallelt med 22. juli-saken i Oslo tingrett.

I løpet av dagen skal over 1 000 mennesker inn og ut av tingretten. På grunn av lange køer om morgenen, er alle andre rettsmøter utsatt med en halvtime.

Bli med reporter Maria Nakken gjennom sikkerhetskontrollen, og inn i sal 317, der saken mot Christer Tromsdal begynte mandag.

– Vi må gjennom sikkerhetskontrollen så vi må møte opp litt tidligere, men det har fungert ok i dag, sier Tromsdals forsvarer Nicolai Skjerdal.

Førsteadvokdat Geir Kavli i Økokrim sier at de har forståelse for at det er spesielle tilstander.

– Det har ingen påvirkning på denne saken, sier han.

Har fått positive tilbakemeldinger

Oslo tingrett har gjennomgått ombygginger og løst utfordringer med å ta i mot alle som vil følge 22. juli-rettssaken.

Men samtidig som den saken pågår skal tingretten også gjennomføre andre planlagte rettssaker.

Sorenskriver Geir Engebretsen sier at så langt har han fått positive tilbakemeldinger.

– Mange har vært overrasket over at resten av tinghuset ikke er berørt, sier han.

– Vi har jobbet mye med dette i ukevis og tenkt på denne menneskestrømmen som skal inn og ut av tinghuset. Jeg tror at de som er her også opplever at dette skjer på en ryddig måte.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.