Sikkerhetskontroll utenfor Oslo tinghus - Sikkerhetskontroll og roser utenfor Oslo tinghus. - Foto: Maria Nakken/NRK /

Sikkerhetskontroll og roser utenfor Oslo tinghus.

Foto: Maria Nakken/NRK

De andre rettssakene

Mandag startet rettssaken mot finansmannen Christer Tromsdal, som tidligere har fått bred mediedekning. Den er en av rundt 50 rettssaker som går som normalt samtidig med 22. juli-rettssaken. Men med litt mindre interresse fra pressen.

Utenfor er det sikkerhetskontroll, tv-studioer og roser, og i andre etasje er det mange flere folk enn vanlig. Men ellers er det stille og rolig i Oslo tinghus.

Andre etasje i Oslo tinghus - Det er folksomt i andre etasje i tinghuset, der 22.juli-rettssaken går. I resten av bygget er det meste som det pleier å være. - Foto: Maria Nakken/NRK /

Det er folksomt i andre etasje i tinghuset, der 22.juli-rettssaken går. I resten av bygget er det meste som det pleier å være.

Foto: Maria Nakken/NRK

– Det er én etasje i tinghuset som er dominert av 22. juli-saken og ellers går det som det pleier å gjøre, sier sorenskriver i Oslo tingrett, Geir Engebretsen.

Av tinghusets 55 rettssaler er det rundt 5 som blir brukt i 22.juli-rettssaken. Men til tross for den ressurskrevende saken, går like mange saker som normalt i de andre rettssalene.

Saken mot Christer Tromsdal går parallelt

Rettssaken mot den bedrageritiltalte finansmannen Christer Tromsdal, er en av mange saker som går parallelt med 22. juli-saken i Oslo tingrett.

I løpet av dagen skal over 1 000 mennesker inn og ut av tingretten. På grunn av lange køer om morgenen, er alle andre rettsmøter utsatt med en halvtime.

Bli med reporter Maria Nakken gjennom sikkerhetskontrollen, og inn i sal 317, der saken mot Christer Tromsdal begynte mandag.

– Vi må gjennom sikkerhetskontrollen så vi må møte opp litt tidligere, men det har fungert ok i dag, sier Tromsdals forsvarer Nicolai Skjerdal.

Førsteadvokdat Geir Kavli i Økokrim sier at de har forståelse for at det er spesielle tilstander.

– Det har ingen påvirkning på denne saken, sier han.

Har fått positive tilbakemeldinger

Oslo tingrett har gjennomgått ombygginger og løst utfordringer med å ta i mot alle som vil følge 22. juli-rettssaken.

Men samtidig som den saken pågår skal tingretten også gjennomføre andre planlagte rettssaker.

Sorenskriver Geir Engebretsen sier at så langt har han fått positive tilbakemeldinger.

– Mange har vært overrasket over at resten av tinghuset ikke er berørt, sier han.

– Vi har jobbet mye med dette i ukevis og tenkt på denne menneskestrømmen som skal inn og ut av tinghuset. Jeg tror at de som er her også opplever at dette skjer på en ryddig måte.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget