Brann Theresesgate - Politiet opplyste først om at det brant på loftet, det viste seg imidlertid ikke å stemme. - Foto: Magnus Brattset Drabløs / NRK

Politiet opplyste først om at det brant på loftet, det viste seg imidlertid ikke å stemme.

Foto: Magnus Brattset Drabløs / NRK

Brann i bygård på Bislett i Oslo

De to som bor i leiligheten flyttet inn for en uke siden. I dag begynte leiligheten på Bislett i Oslo å brenne.

Brannvesenet ble varslet om brannen i Thereses gate 28a klokken 13.41, og alle nødetatene rykket ut til stedet.

Det var to personer til stede i leiligheten, de evakuerte seg selv.

Brant i vegg bak peis

Ifølge politiet skal bygården være under totalrenoverinng.

– Beboerne i leiligheten hvor det brant hadde flyttet inn for en uke siden, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Even Jørstad.

Det er uklart hva som er årsaken til brannen, men det skal ha brent bak peisen i leiligheten.

– Det har vært brann i veggen i en leilighet i tredje etasje. Videre etterforskning vil eventuelt konkludere med hva som har skjedd. Det er for tidlig å si noe sikkert, sier innsatsleder Kjell Bjerklund.

Brannen ble meldt slukket klokken 14.37.

Tre leiligheter med skader

Ifølge brannvesenet er tre leiligheter i bygget påvirket av brannen: én har brannskader, én har vannskader og én har røykskader.

– De som bodde i leiligheten hvor det brant kan ikke flytte inn igjen nå, sier vaktleder Rune Elstad i Oslo brann- og redningsetat.

Leiligheten med røykskader var under oppussing, og ikke bebodd.

Politiet gikk først ut med at det var brann på loftet, det viste seg imidlertid ikke å stemme.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.