Blitz frykter utkasting

Oslo kommune skal selge Blitz-huset til private, og Blitz-ungdommen frykter at de blir kastet på gata når huset er solgt. Blitz-miljøet har intet å frykte, sier byråd Ann Kathrine Tornås.

Fakta

LYD OG VIDEO  Lyd Video

Hjelp | Mer lyd og video

ALT OM:

  • –Kommunen veit at vi ikke har noen rettigheter overfor en ny, privat eier, sier Blitz-ungdommen.  Windows media 3:02. Reporter Olav Juven
  • Blitz-huset, Østlandssendingen

Blitz-ungdommen frykter at de blir kastet ut når Oslo kommune selger Blitz-huset til private. Kommuneadvokaten slår fast at husleieloven, som hindrer at leietagere blir sagt opp uten grunn, ikke gjelder for Blitz-huset. Men ifølge byutviklingsbyråd Ann Kathrine Tornås har Blitz-miljøet ingen ting å frykte, fordi det vil stå i salgskontrakten at det må være en saklig grunn for en oppsigelse.

Myk linje

Også i dag kan Blitz-ungdommen kastes ut uten grunn med tre måneders varsel, og de kan hives ut på dagen ved rusmisbruk eller avtalebrudd på andre måter. Men det har ikke vært politisk vilje på Rådhuset til å sette hardt mot hardt. En privat eier skal etter planen overta Oslo kommunes forpliktelser over Blitz-miljøet.

Husleieloven

Da salgsplanene ble kjent, hevdet byrådet at de ville sikre ungdomshusets framtid ved å gjøre husleieloven gjeldende for avtalen mellom Blitz og en privat eier. Men det er det ikke anledning til, ifølge kommuneadvokaten.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".