Skyteepisode i Ås - En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiet ber russen om hjelp til etterforskning i Ås

Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at en kjent lokalpolitiker (66) ble skutt i ryggen i Ås i Akershus forrige onsdag. Nå ber de russen om å hjelpe til i etterforskningsarbeidet.

Politiet i Follo håper russen kan ha fanget inn noe på bilder eller video som kan bidra til etterforskningen, skriver Østlandets Blad.

– Mange russ ved åstedet

– Vi vet at mange russ var ved åstedet da skuddet smalt mellom klokken 20.30 og 21.00 onsdag kveld. De var på andre siden av jernbanesporet, men kan ha verdifulle opplysninger for oss likevel, sier seksjonsleder Rune Isaksen.

– Russen er flinke til å ta bilder og videoer. Vi håper at alle som var til stede i Ås sist onsdag kan gå gjennom bilder og videosnutter for å se om de kan ha fanget gjerningsmannen. All informasjon er viktig for oss i den fasen etterforskningen er i nå, sier han.

Utenfor livsfare

66-åringen kom med toget til Ås, der bilen hans sto parkert. Der oppdaget han at dekket var punktert og gikk i gang med å skifte det. Da han var ferdig, ble han skutt i ryggen. Han ble senere operert på Ullevål sykehus, med alvorlige skader. Det ble tidlig klart at han var utenfor livsfare.

Siste videoer

De løfter mye, tungt, og de er mange. Enorm vekst av kvinner i styrkeløft-idretten.
Morten Harket har konsert på sentrum scene. Enkelte fans har reist LANGT, etter å ha venta i TRETTI år på å oppleve idolet sitt live. Og medan DEI sto i kø i dag, hadde NRK ein ekstra liten vente-bonus.
Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.