Skyteepisode i Ås - En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon. - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

En mann i 60-årene ble onsdag kveld skutt i ryggen ved Ås jernbanestasjon.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiet ber russen om hjelp til etterforskning i Ås

Politiet har fortsatt ingen mistenkte etter at en kjent lokalpolitiker (66) ble skutt i ryggen i Ås i Akershus forrige onsdag. Nå ber de russen om å hjelpe til i etterforskningsarbeidet.

Politiet i Follo håper russen kan ha fanget inn noe på bilder eller video som kan bidra til etterforskningen, skriver Østlandets Blad.

– Mange russ ved åstedet

– Vi vet at mange russ var ved åstedet da skuddet smalt mellom klokken 20.30 og 21.00 onsdag kveld. De var på andre siden av jernbanesporet, men kan ha verdifulle opplysninger for oss likevel, sier seksjonsleder Rune Isaksen.

– Russen er flinke til å ta bilder og videoer. Vi håper at alle som var til stede i Ås sist onsdag kan gå gjennom bilder og videosnutter for å se om de kan ha fanget gjerningsmannen. All informasjon er viktig for oss i den fasen etterforskningen er i nå, sier han.

Utenfor livsfare

66-åringen kom med toget til Ås, der bilen hans sto parkert. Der oppdaget han at dekket var punktert og gikk i gang med å skifte det. Da han var ferdig, ble han skutt i ryggen. Han ble senere operert på Ullevål sykehus, med alvorlige skader. Det ble tidlig klart at han var utenfor livsfare.

Siste videoer

Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.
Når du går langs Sagelva i Skedsmo, kan du nå lære om gamle dager og Strømmens lokalhistorie via mobiltelefonen. Og de man skal takke for det er nesten 600 elever ved Skjetten skole.