Ulv i Østmarka - Det har vært flere meldinger om ulv i Oslo og Akershus i vinter. I midten av februar ble denne hannulven fotografert av et rovviltkamera i Høland. - Foto: Privat /

Det har vært flere meldinger om ulv i Oslo og Akershus i vinter. I midten av februar ble denne hannulven fotografert av et rovviltkamera i Høland.

Foto: Privat

Bekrefter ulvespor

Statens naturoppsyn bekrefter at det har vært ulv på Gjerdrum i Akershus.

Politiet fikk flere tips om ulv på vei nordover langs E6 fra Skedsmokorset mandag morgen. Flere lyttere ringte også NRK og fortalte om ulven som fulgte E6 nordover.

Og nå er det funnet ulvespor, sier Jan Wilberg fra Statens Naturoppsyn.

– Hvis det er samme dyret så var det på vei nordvestover fra noen jorder ved Leirelva i Gjerdrum.

– Jeg vet ikke om den hadde krysset veien, men den var på vei nord- og østover langs det nordgående løpet av E6, forteller Ole Martin Lislevand. Han hadde bare en bil mellom seg og ulven.

Lislevand er taksidermist, og har blant annet stoppet ut ulv. Han kjenner derfor godt til hvordan en ulv ser ut.

– Den var som den skulle være.

Har du bilder av ulven? Send MMS til 1987 - skriv «tips» i tekstfeltet.

Uvanlig

Bjørn Jahr, operasjonsleder i Romerike politidistrikt, sier at de har fått to meldinger på morgenkvisten fra folk som ville varsle om ulv på E6.

– Den første kl 06.44, den andre kl 06.47, om at det er bilister på E6 ved Berger på Skedsmokorset som sier at de har observert ulv på E6 retning nordover på vei mot Sørum.

Hilde Nilsson snakket med Jahr litt før kl 7 mandag morgen, du kan høre intervjuet her:

Ved Lillestrøm og Strømmen i natt

Også i natt har politiet fått to henvendelser fra folk som mener de har sett ulv, og Jahr sier at så mange meldinger i løpet av en natt og morgentimene er sjelden kost.

– Den første fikk vi kl 23.26 av en som sier han har observert ulv ved Lillestrøm bru. Og noe senere på natta, kl 02.25, så var det en som sa at han hadde observert ulv i Nygårdsveien på Strømmen.

En annen innringer forteller at han så ulven mellom Frogner og Fjellbo rundt klokken 06.40 mandag morgen.

– Ulven løp over veien, med retning mot Kløfta, forteller Arnfinn Buhol.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.