Eksplosjon i Ski - Veien er sperret i rundkjøring etter avkjørsel til Langhus. - Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Veien er sperret i rundkjøring etter avkjørsel til Langhus.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Acetylengass har eksplodert i Ski

Brannvesenet er i ferd med å slukke brannen etter at en bil med acetylengass ekspolderte i en industripark på Langhus. Politiet har etablert en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannen.

– Det har vært brann i en servicebil der det var sveiseutstyr med acetylen. Brannen har spredt seg til to anleggsbiler, sier vakthavende brannmann på stedet Rune Larsen.

Arbeiderne på byggeplassen ble evakuert. Personer som bor i nærheten av området ble bedt om å holde seg innendørs på grunn av kraftig røyk.

– Gassen i seg selv er ikke giftig, sier Larsen. Det er ikke fare for spredning av brannen.

Politiet fikk melding om brannen 11.40. De tre brennende bilene står i et område av industriområdet Regnbuen der det foreløpig ikke er næringsvirksomhet. Dette er et område som bygges ut for fremtidig næring.

Det er ikke meldt om skadde, opplyser politiet i en pressemelding.

Veier i området er midlertidig stengt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eksplosjon Ski - Mange personbiler og lastebiler ble stående i området i påvente av at veien åpner. - Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Mange personbiler og lastebiler ble stående i området i påvente av at veien åpner.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Om gassen fra leksikon:

Acetylen er en meget reaktiv forbindelse. Væskeformig acetylen er meget eksplosiv og kan ikke transporteres.

Acetylen brenner i luft med sterkt lysende flamme og har vært brukt til belysningsformål. I spesielle brennere med oksygentilførsel brenner acetylen med en ikke lysende flamme av meget høy temperatur. Denne brukes til skjæring og sveising av jern eller andre metaller.

Siste videoer

Strekningen på rv. 4 mellom Sinsenkrysset og Bjerke en verneverdig firefelts vei. Det skaper problemer for ny trikketrasé til Tonsenhagen.
Christopher Nielsen stiller for første gang ut på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden.
Folketeateret setter opp de tre musketerer.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".