Eksplosjon i Ski - Veien er sperret i rundkjøring etter avkjørsel til Langhus. - Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Veien er sperret i rundkjøring etter avkjørsel til Langhus.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Acetylengass har eksplodert i Ski

Brannvesenet er i ferd med å slukke brannen etter at en bil med acetylengass ekspolderte i en industripark på Langhus. Politiet har etablert en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannen.

– Det har vært brann i en servicebil der det var sveiseutstyr med acetylen. Brannen har spredt seg til to anleggsbiler, sier vakthavende brannmann på stedet Rune Larsen.

Arbeiderne på byggeplassen ble evakuert. Personer som bor i nærheten av området ble bedt om å holde seg innendørs på grunn av kraftig røyk.

– Gassen i seg selv er ikke giftig, sier Larsen. Det er ikke fare for spredning av brannen.

Politiet fikk melding om brannen 11.40. De tre brennende bilene står i et område av industriområdet Regnbuen der det foreløpig ikke er næringsvirksomhet. Dette er et område som bygges ut for fremtidig næring.

Det er ikke meldt om skadde, opplyser politiet i en pressemelding.

Veier i området er midlertidig stengt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eksplosjon Ski - Mange personbiler og lastebiler ble stående i området i påvente av at veien åpner. - Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Mange personbiler og lastebiler ble stående i området i påvente av at veien åpner.

Foto: Pernille Dvergedal / NRK

Om gassen fra leksikon:

Acetylen er en meget reaktiv forbindelse. Væskeformig acetylen er meget eksplosiv og kan ikke transporteres.

Acetylen brenner i luft med sterkt lysende flamme og har vært brukt til belysningsformål. I spesielle brennere med oksygentilførsel brenner acetylen med en ikke lysende flamme av meget høy temperatur. Denne brukes til skjæring og sveising av jern eller andre metaller.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.