Hopp til innhold

– Urettferdig klage på muslimsk skole

Oslo-politikernes klage på godkjenningen av den muslimske grunnskolen er urettferdig. Det mener Rawafid Shahad som støtter opprettelsen av en slik skole.

Rawafid Shahad

– De vokste opp her, de er unge og de vil ha islamsk skole til barna. Hvorfor skal vi ikke støtte dem, spør Rawafid Shahad.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Jeg er personlig glad for at de har fått godkjenning, sier Rawafid Shahad.

Det finnes ingen muslimsk barne- og ungdomsskole i Norge i dag, og Shahad mener det er på høy tid at det kommer en.

– Det er mødre som står bak. Det er kvinner som vise at de er aktive i samfunnet og vil hjelpe barn i stedet for å sende dem til skoler i utlandet, sier Shahad til NRK.

– Alle må behandles likt

Shahad var styreleder i foreningen Mødre for muslimsk grunnskole i 2011, da foreningen også søkte om å starte muslimsk grunnskole, men fikk nei.

Etter at Utdanningsdirektoratet sa ja til foreningens muslimske grunnskole i begynnelsen av april, er hun skuffet over Oslo kommunes varslede klage på godkjennelsen.

– Dette er urettferdig. Det er ikke bra å klage. Muslimene må ha rett til å ha en skole slik som f.eks. kristne privatskoler. Alle må behandles likt. Hvis det er feil ved skolen, da er det greit at politikere blander seg, sier Shahad.

LES OGSÅ:

– Samme personer bak skolen i 2004

Anniken Hauglie

Byråd i Oslo for kunnskap og utdanning, Høyres Anniken Hauglie, klager fordi det samme miljøets skole havarerte i 2004.

Foto: Oslo Høyre

Byråd i Oslo for kunnskap og utdanning, Høyres Anniken Hauglie, klager fordi hun mener personene bak skolen stammer fra det samme miljøet som sto bak den muslimske grunnskolen som ble lagt ned i 2004.

Den gang måtte de kommunale skolene overta 113 elever på kort varsel.

– Vårt utgangspunkt har vært hvilket miljø som driver skolen på bakgrunn av de erfaringer vi hadde da skolen drev sist, noe som fikk fatale konsekvenser for elevene som gikk der. Vi tar kun stilling til det, og ikke hvilken religion skolen er tuftet på, sier Hauglie til NRK.

Bryter tausheten

De tre kvinnene som nå står bak søknaden til Mødre for muslimsk skole har ikke uttalt seg til pressen siden godkjennelsen ble kjent for to uker siden.

Rawafid Shahad kjenner dem godt, og nå bryter hun tausheten.

– De vokste opp her, de er unge og de vil ha islamsk skole til barna. Hvorfor skal vi ikke støtte dem? De må svare selv også, men jeg ønsker dem lykke til. Jeg har veldig lyst til å samarbeide med dem, sier Rawafid Shahad.

Vil ha et tilbud også i Norge

Hun mener skolen vil kunne være et norsk tilbud til foreldre som sender barna sine til islamske skoler i utlandet.

– Det er en veldig flott offentlig skole i Norge, men familier som har lyst til å sende barn til islamske skoler i utlandet, må har rett til et tilbud her i landet, sier Shahad.

LES OGSÅ:

Shahad mener frykten for at en muslimsk grunnskole skal hindre integrering er ubegrunnet.

– Jeg tenker at hvis skolen har veldig høy kvalitet og dyktige lærere, så kan skolen bidra til bedre integrering, avslutter Shahad.

Rawafid Shahad

Rawafid Shahad kommer opprinnelig fra Irak. Hun er leder for en utdannelsesinstitusjon i Oslo.

Foto: Rune Jensen / NRK