Oslo Nye Teater - En OL-søknad vil koste 130 millioner kroner. Carl I. Hagen (Frp) foreslår at Oslo kommune henter inn pengene ved å kvitte seg med Oslo Nye Teater. - Foto: John Hughes /

En OL-søknad vil koste 130 millioner kroner. Carl I. Hagen (Frp) foreslår at Oslo kommune henter inn pengene ved å kvitte seg med Oslo Nye Teater.

Foto: John Hughes

– Selg teater for å lage OL-søknad

Fremskrittspartiets gruppeleder Carl I. Hagen foreslår å selge Oslo Nye Teater for å finansiere arbeidet med en eventuell OL-søknad.

Carl I. Hagen er positiv til å arrangere OL i Oslo i 2022, men vil at staten skal ta hele regningen.

Carl I. Hagen - Carl I. Hagen er gruppeleder i Frp. - Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

Carl I. Hagen er gruppeleder i Frp.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

OL er et arrangement som koster, og bare det å utarbeide en søknad om å få de olymypiske lekene til Oslo, vil koste kommunen 130 millioner.

– Da må det finnes dekning for det i budsjettene, og da er jeg veldig spent på hva byrådet har tenkt til å gjøre for å få det til, sier Hagen.

– Vi har jo for eksempel sagt at vi må kunne avvikle Oslo nye teater som koster 80 millioner i året. Hvis vi får et vedtak på det, vil vi kunne dekke inn kostnaden på bare to år.

Må ikke gå utover noe annet

– Vårt utgangspunkt er at det vil være veldig hyggelig og fint med OL i Oslo, men at det er den styrtrike staten med over 3 000 milliarder på bok som i tilfelle bør ta regningen for dette. Oslo har en anstrengt økonomi. Vi har problemer i eldreomsorgen, vi må bygge ut våre skoler, våre barnehager og andre tjenester som må gå foran denne OL-gleden. Og da må staten dekke regningen, sier Hagen.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste videoer

Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.
Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.
Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.