Knivstikking ved Blitzhuset - Politiet var raskt på stedet etter knivstikkingen ved Blitzhuset - Foto: Ole Petter Skovseth /

Politiet var raskt på stedet etter knivstikkingen ved Blitzhuset

Foto: Ole Petter Skovseth

– Politiet dekker over høyreekstreme handlinger

Blitz mener politiet bagatelliserer og dekker over høyreekstreme handlinger etter angrepet mot en 16-åring utenfor Blitzhuset.

Fredag ettermiddag ble en 16-år gammel gutt knivstukket utenfor Blitzhuset i Oslo sentrum. I forkant av angrepet skal to forbipasserende menn ha gjort nazihilsen, og ropt ting som ”landssvikere” og ”sieg heil”.

Les: Masseslagsmål ved Blitzhuset

I en pressemelding anklager Blitz nå politiet for å ikke ta angrepet alvorlig.

– Anders Behring Breivik var heller ikke en kjent høyreekstremist

«Politiet har overfor Blitz bedt folk være forsiktige overfor personer fra høyreekstreme miljøer i helga og sagt at mennene trolig vil siktes for drapsforsøk. Til media sier de derimot at personene ikke har tilknytning til høyreekstreme miljøer, og angrepet blir framstilt som et tilfeldig masseslagsmål. (...)

Overfor Oslo-politiet er vi frista til å minne om at Anders Behring Breivik heller ikke var en kjent høyreekstremist, ikke hadde hakekors på armen eller var nykter da han angrep ungdommene på Utøya. Breivik angrep Utøya for det AUF står for. Selv om dagens angrep hadde et ganske annet omfang, var heller ikke dette tilfeldig. »

Les hele pressemeldingen

– Var ikke tilknyttet et høyreekstremt miljø

Politiet avviser kontant Blitz sine påstander.

– Hva tenker dere om nazihilsenen i forkant av angrepet og Blitz sin påstand om at dere dekker over høyreekstreme handlinger?

– Vi står fast ved at de to personene som ble pågrepet ikke er tilknyttet et høyreekstremt miljø, sier operasjonsleder ved Oslopolitiet Ola Krokan.

(NRK)

Siste videoer

Folketeateret setter opp de tre musketerer.
Fredag 24. oktober er det klart for premiere på dokumentarfilmen Bjørnøya, et eventyr om tre brødre som følger drømmen om å reise til verdens ytterkant, for å surfe, leke og finne hverandre. Wegge-brødrene er også blant landets fremste utøvere innen ekstremsport og tirsdag 21. oktober viste gutta frem sine kunster og går på line over Youngstorget
Regjeringen gjør ingen ting for å stoppe ødeleggelse av torvmyrer i Norge, men bruker milliarder av kroner på å bevare slike myrområder i regnskogene i Indonesia og Malaysia.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.