Hopp til innhold

– Michelinstjerne er ikke viktig

Restaurant Onda bryr seg ikke om at de ikke fikk en Michelin-stjerne i år. Kokken Rune Pal sier han er helt uinteressert i restaurant-guiden.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Kokk Jeanette Mathisen får vite at de ikke får stjerne

Rune Pal

Rune Pal, kokk.

Foto: Fredrik Buer / NRK

Rune Pal driver restaurant Onda på Aker Brygge. Han er ikke skuffet over at restauranten ikke fikk en stjerne i år.

– Vi har ikke lagt noe særlig vekt på Michelinstjernene. Vi tar til etterretning at vi ikke fikk. Det spiller ingen rolle, sier Rune Pal.

– Men dere har jo sagt at dere har som mål å ta to stjerner?

– Vi har sagt at vi ønsker et nivå som gjør at to stjerner passer. Vi har sagt at vi ønsker et tostjerners konsept.

– Jeg personlig er helt uinteressert i Michelin-guiden. Det er en guide som alle andre. Den blir hausset opp. Den er en fin rettesnor for hvor man kan spise, men jeg har vært på mange enstjerners restauranter og blitt skuffet, sier Rune Pal.

I 2010 sa Terje Ness til Dagens Næringsliv,

– Vi skal lage Oslos råeste gourmetrestaurant. Målet er å få to stjerner i Michelin-guiden.

For to dager siden fortalte Aftenposten at Ness har trukket seg fra driften av Onda.

Flere Oslo-restauranter kunne fått stjerne

Rune Pal sier at det var hyggelig at Statholdergaarden og Bagatelle beholdt sine stjerner. Han mener at flere norske restauranter kunne fortjent en stjerne. Han nevner,

– Ylajali, Grefsenkollen og kanskje Palace Grill.

Kokken mener at sammenliknet med andre lands Michelin-stjerner så har Norge altfor få. Han tror geografi kan spille en rolle.

– Det var veldig hyggelig at Maaemo beholdt sine to stjerner. Den restauranten er et godt tilskudd til det gastronomiske nivået i Oslo. De har et helstøpt konsept. De tar matlaging alvorlig, har en fantastisk service, fantastisk vinkunnskap, flott beliggenhet. Jeg ville ikke stusset hvis de fikk tre stjerner.

– Så, er Maaemo en bedre restaurant enn din?

– Det er to helt ulike konsepter. De utfordrer smak og konsistens, vi driver med klassisk matlaging. En dag vil man ha det ene, en annen dag det andre.

– Man må ingenting

Jeg leser i D2 at man som gjest må akseptere å bruke minst 3.000 kroner på et måltid på Onda. Hva er det som gjør maten såå dyr?

– Vi bruker de beste råvarene, norske eller utenlandske. Trøfler, kaviar, gåselever, norsk krabbe og hummer er kostbare ting, og vi har et publikum som aksepterer den prisen.

– Men man må ingenting. Vi har treretter til 800, eller dyrere. Man kan drikke vann til. En gjennomsnittlig kuvertpris ligger mellom 2- og 3.000.

Restaurant Onda, Aker Brygge

Onda ligger på Aker Brygge i Oslo.

Foto: Fredrik Buer / NRK