Ingrid Berg Heggelund begravelse - Mange sørget i Ås kirke under bisettelsen av Ingrid Berg Heggelund fredag. - Foto: Christian Clausen / ØB

Mange sørget i Ås kirke under bisettelsen av Ingrid Berg Heggelund fredag.

Foto: Christian Clausen / ØB

– Blid, ærlig og spontan

Ås kirke var helt full da Ingrid Berg Heggelund (18) ble bisatt fredag 5. august.

– Ingrid hadde en godhet og varmhet for andre. Hun var blid, ærlig og spontan, og hadde mange planer for livet. På Utøya ble hun brutalt revet bort, talte sogneprest Sigurd A. Bakke, ifølge Østlandets blad.

– Som liten var hun veslevoksen. Hun har alltid vært god til å argumentere for sine meninger og var opptatt av rettferdighet. Hun hadde mye omtanke og satte andre foran seg selv, talte sognepresten.

– Hadde integritet

Også Ingrids klasseforstander talte under seremonien.

– Hun var en moden jente og hadde integritet. Hun sto alltid for sine meninger og argumenterte godt for de. Hun betydde mye for miljøet og klassen på skolen.

Under bisettelsen ble det trukket fram at Ingrid var svært glad i søstrene sine.

Drømte om mastergrad

Ingrid var glad i å gå på skolen og drømte om å ta en mastergrad. Hun ønsket å starte på statsvitenskap til høsten, men det fikk hun aldri. Hun mistet livet på Utøya den 22. juli.

Se NRKs minnetavle her.

Siste videoer

Danserne i Nasjonalballetten er vante til raske trinn med hopp og sprett, men DENNE gangen skal alt gjøres så sakte som mulig. Balletten "Last Touch First" er nemlig i "slow motion".
Bønder på Romerike frykter jordras som i verste fall kan ta liv. Gamle avløpsrør fra 70-tallet er i ferd med å kollapse, slik at jordene blir oversvømte. Sist helg førte kraftige regnbyger til at deler av et jorde i Sørum forsvant.
Det er blitt trendy å bygge miljøvennlig. Sjøvann til oppvarming og blomstereng på taket er noen av de grønne tiltakene i nye store bygg i Oslo og Akershus.

Flere nyheter

Se flere tv-saker

Stengte gater og gravearbeid i Oslo sentrum er et stort problem for politi, brann og ambulanse når de skal rykke ut på oppdrag.
Lokale bønder i Gjerdrum og Eidsvoll står bak arbeidene i Landart 2014.
En ny måte å fange reker på, prøves nå ut i Oslofjorden. Det er MS Trygg, som selger reker på kaia Vollen i Asker, som utvikler en sorteringsrist i samarbeid med Havforskningsinstituttet. Slik det er i dag, dør tonnevis med småreker i jakten på de store.