Hopp til innhold

7 tips til påskeaktiviteter

Drar du i fjøset på Lindeberg kan du se to geitekillinger som ble født på skjærtorsdag. Eller du kan svømme, gå i kirke eller på museum. Vi gir deg 7 forslag til aktivitet i påsken.

Nordre Lindeberg gård

På Nordre Lindeberg gård ble to geitekillinger født skjærtorsdag.

Foto: Nordre Lindeberg gård

1. Svømme

Det er meldt solskinn i Oslo og Akershus påskedagene og skogen er alltid åpen, men har du heller lyst til å plaske i vann eller telle hundre-metere i svømmehallen har du sjansen.

Risenga svømmehall i Asker er stengt 1. påskedag, men åpen mellom 09.00 og 18.00 de andre påskedagene. Østfoldbadet i Askim er åpen alle dager fra 10.00 til 19.00, Bøler bad med sine 32 grader i bassenget, Nordtvet bad og Tøyenbadet er åpen alle dager fra 10.00 til 15.00, mens svømmehallene på Furuset, Holmlia, Romsås, Sogn og Vestkantbadet er stengt hele påsken.

2. Lekeland

Leo's Lekeland har åpent fra 10.00 til 20.00 hele påsken, mens Hopp i Havet har åpent fra 10.00 til 18.00 skjærtorsdag og langfredag. Påskeaften, 1. og 2. påskedag er det åpent fra 10.00 til 20.00. Hurlumheihuset på Kolbotn er åpen hver dag mellom 10.00 og 19.00.

3. Se på film på kino

I Oslo er både Ringen, Symra, Saga, Colloseum, Klingenberg, Victoria åpen.

Den norske filmen «Kvinner i for store herreskjorter» med Henriette Steenstrup og Anne Krigsvoll, Morten Tyldums film «The Imitation Game» og «Sauen Shaun» er blant påskefilmene. Hele påskeprogrammet finner du her.

I Asker kan du se den norske dokumentarfilmen «Brødre» eller «Into the Woods» med Johnny Depp og Meryl Streep. Hele programmet finner du her.

Også kinoen i Drøbak, Sandvika, Lillestrøm, Kolbotn, Ski, Lørenskog og Jessheim viser film i påsken.

4. Se, lukte eller kose med dyr og fisk

Oslo kommunes besøksgård på Nordre Lindeberg er åpen hele påsken fra 10.00 til 16.00. Der kan du se kyllinger, gris, hest, katt, ganske nyklippet sau og geiter: Skjærstorsdag fikk geita Pia to små kje.

Drøbak Akvarium er åpen hele påsken fra 10.00 til 16.00.

Husdyrparken på Ekeberg er åpen hele påsken, der går hester, kyr, geiter, sauer, griser, kaniner, gjess, høns, påfugl, kalkun, ender og svaner løse på tunet.

Geit killing Nordre Lindeberg gård

Her sikrer ett av kjeene som ble født skjærtorsdag seg sitt første måltid.

Foto: Nordre Lindeberg gård

5. Leke action-lek

Megazone i Møllergata i Oslo og Paintballparken på Hellerudsletta ved Skjetten er åpen
fra 14.00 til 22.00 på skjærtorsdag og langfredag, påskeaften fra 11.00 til 23.00, 1. påskedag fra 12.00 til 21.00, mens de holder stengt 2. påskedag.

6. Gå i kirken

Det er langfredagsgudstjeneste 11.00 i Ris kirke med Ris forsangerkor og påskemorgengudstjeneste klokka 09.00 i Holmenkollen kapell. Hele gudstjenestelisten finner du her.

I tillegg anbefaler Den norske kirke kulturprogrammet Påske og Pasjon der forskjellige kunstuttrykk som handler om lidelse og lidenskap er samlet.

7. Gå på museum

Vil du på museum i påsken har både Bymuseet på Frogner og Teknisk museum på Kjelsås utstillinger av fotografen Anders B. Wilse. Wilse var veldig kjent første halvdel av 1900-tallet, og han fotograferte ting man ikke hadde vært opptatt av før. På Teknisk museum kan du se bilder av blant annet Lofotfiske, turbiner og Oslos borgerskap mellom 1910 og 1940. På Bymuseet kan du se bilder han tok av mellomkrigstidens Oslo.

Teknisk museum har åpent alle påskedager mellom 11.00 og 18.00, mens Bymuseet har åpent fra 11.00 til 16.00, men er stengt 2. påskedag.

Utenfor Teknisk Museum har Oslo kommune satt opp en sykkelbane som skal stå der hele påsken, før den flyttes rundt til skoler i Oslo.

– Vi har sykkelpåske her på Teknisk Museum, så vi har sykkelbane og det er mulig å prøve el-sykler. Og så har vi vanlig program med vitenshow og omvisninger, sier Andreas Hammer, veileder på Teknisk Museum.

I dag åpnet Bymuseet utstilling av Anders B. Wilses bilder av livet i Oslo. Wilse var fotograf og ble født for 150 år siden.

På Bymuseet kan du se gamle Oslo-bilder.

Astrup Fearnley Museet er stengt langfredag og 2. påskedag, men har åpent påskeaften og 1. påskedag fra 11.00 til 17.00. På dette private museet ytterst på Tjuvholmen kan du blant annet se Marianne Heske-utstillingen som avsluttes etter påske. Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden har akkurat de samme påske-åpningstidene.

Både Folkemuseet på Bygdøy, Holocaustsenteret, Historisk Museum og Oslofjordmuseet på Vollen i Asker har åpent alle påskedager fra 11.00 til 16.00. På Oslofjordmuseet kan du se på utstillingen om påhengsmotorer og kombinere med en rusletur langs havet.

Fram-museet og Vikingskipshuset har begge åpent alle dager fra 10.00 til 16.00.

Kon-Tiki Museet har åpent alle dager fra 10.00 til 17.00.

Arbeidermuseet ved Akerselva har åpent påskeaften og 1. påskedag fra 11.00 til 16.00. Der kan du blant annet se fotografier som Edvard Muchs søster Inger tok av livet langs Akerselva på begynnelsen av 1900-tallet.

Skimuseet og hopptårnet:

Josh Berry

Josh Berry, Skimuseet.

Foto: Privat

Åpent alle påskedager mellom 10.00 og 16.00 mens Kollensvevet der du kan oppleve Holmenkollen slik skihopperne gjør det har åpent for drop-in mellom 11.00 og 16.00.

– Det er egentlig en helt vanlig uke for oss, bare at det er litt flere folk enn vanlig. Det kommer mange både fra utlandet og fra Norge i påsken, sier Josh Berry som jobber på Skimuseet.

Han tipser om at man bør komme tidlig hvis man vil slippe køen til å ta heisen.

Munchmuseet viser utstillingen Melgaard + Munch. Skjærtorsdag er museet åpent til 19.00, mens de andre påskedagene er åpningstiden 10.00 til 16.00.

Den kontroversielle Melgaard+Munch utstillingen ved Munch-museet er en del av undervisningen for hundrevis av sjuendeklassinger i Oslo-skolen. Samtidig mener mange at den er upassende for barn.

Her kan du se 7.klassinger på omvisning i utstillingen.