SE OGSÅ:
ALT OM:

Irene Elisabeth Rossland

Svenske politikere håper å få forandret lovverket slik at smutthullet forsvinner.

Samme som pensjonister

Endel nordmenn slipper unna med den minste eiendomsskatten fordi de jobber i Norge og bor i Sverige. Smutthullet gjør det mulig for nordmenn å betale samme eidendomsskatt som fattige pensjonister, skriver Göteborg-Posten.

Nordmenn nyter de svenske prisene, men lurer seg unna den svenske eiendomsskatten.

Nordmenn nyter de svenske prisene, men lurer seg unna den svenske eiendomsskatten.

Markedsverdien har steget i Strömstad på grunn av at det er blitt stadig mer populært for pengesterke nordmenn å kjøpe hus der. Kommunen er derfor den kommunen i Vest-Sverige med høyest gjennomsnittlig takseringsverdi.

Men problemet er at alle med høy takseringsverdi ikke betaler høy eiendomsskatt. Årsaken er begrensningsregelen som skulle sikre at personer med lav inntekt skulle slippe å flytte fra hus og hjem.

Ingen inntekt i Sverige

Et eksempel er en lege som jobber i Oslo og bor i Sverige, sier Stefan Olsson på Skattekontoret i Strömstad til avisa.

- Ettersom han jobber i Norge skatter han bare av inntekten til Norge og ikke til Sverige. Uten inntekt i Sverige slår begrensningsregelen til, og dermed slipper han unna en stor del av eiendomsskatten til tross for at han tjener veldig bra, sier han.

Urettferdig

Håndteringen av begrensningsregelen skjer automatisk via data. Derfor har skattemyndighetene kun det som oppgis som inntekt å gå etter.

- Det er ikke rettferdig. Men lovene lages i Stockholm og de har jo ikke problemene der, sier Olsson oppgitt.