Bojan Zajic reddet ett poeng for Sarpsborg 08

Bojan Zajic utlignet tre minutter før slutt og sørget for poengdeling i Mjøndalen.

Bojan Zajic og Fossefallet

Vi må være fornøyd med ett poeng her, Mjøndalen er et fysisk lag og de er veldig vanskelig å møte her, sier målscorer Bojan Zajic til NRK.

Bojan Zajic

Bojan Zajic reddet ett poeng da han utlignet til 1-1, tre minutter før slutt.

Mjøndalen så ut til å gå mot tre poeng i hjemmekampen mot Sarpsborg 08. Men så dukket innbytter Bojan Zajic opp tre minutter før full tid og sørget for at ett av poengene ble med hjem til østfold.

Vi spiller ikke slik som vi snakket om før kampen, hvorfor vet jeg ikke. Men det hjalp den siste halvtimen, så 1-1 er det godt resultat for oss. Vi har hvertfall sluttet å tape på bortebane, sier Zajic.

–Mjøndalen var best

At Mjøndalen er et fysisk lag er ingen hemmelighet, men at de skulle vinne omtrent alle dueller i den første omgangen var noe Sarpsborg-08s trener Geir Bakke ikke hadde regnet med.

–Mjøndalen var best. De valset over oss i perioder i første omgang. De er best i alt og det må vi bare erkjenne. Den planen vi kom hit med slo ikke til og vi klarte heller ikke å korrigere det underveis. Vi skal være glad for at det bare stod 1-0 til pause, sier Bakke

Geir Bakke

Sarpsborg-08s trener Geir Bakke var glad for det ene poenget laget hans fikk med seg hjem.

Gjestene kom mer med i den andre omgangen. Hvertfall vant de flere dueller og var med på krigen. Men den velkjente «Sarpsborgstilen» fikk vi ikke se så mye til. Til det var gjestene for upresise.

–I andre omgang løfter vi oss litt, men ikke nok syns jeg, men mot slutten så begynte det å komme noen åpninger. Litt naturlig trykk når man ligger under og tør å sende frem mange folk. Så får vi en superprestasjon fra Bojan og får med oss ett poeng hjem og det er vi glade for, sier Bakke.

–Vi er slitne

Noe av forklaringen på dagens prestasjon legger treneren på skader og slitne spillere. Og selv om Sarpsborg-08 har hatt en god sesonginnledning, innrømmer nå treneren at de har merket det tøffe kjøret så langt.

Vi trenger en pause nå. Vi har hatt mange som har vært slitne og skada, men har holdt tett om det meste. Vi har på en måte fått plastra opp folk og fått folk på beina inn mot kampene og prøvd å se så klare ut som mulig, men vi har kjent kjøret, det har vi, avslutter Geir Bakke.

Mjøndalen best før pause

Hjemmelaget fikk straffesaprk etter 24 minutter. Det satte Christian Gauseth sikkert i mål og hjemmelaget var i føringen. Det var hjemmelagets andre store mulighet i kampen. Den første kom også, ikke overraskende på en dødball.

Minutter senere skapte gjestene sin første skikkelige mulighet i kampen, da Amin Askar gjorde alt selv og fikk skutt fra seksten meter. En god reddning av Mjøndalens keeper Ivar Forn hindret utligning.

Mjøndalen festet et grep om kampen som stort sett bestod av at ballen var i lufta. Målsjanser var det ikke mange av, selvom de få som kom var store. Vi måtte frem til det 36. spilleminutt før det skjedde noe igjen. Mjøndalen satte igang en kontring etter en Sarpsborg-corner. Ballen havnet til slutt hos Kapidzic inne sekstenmeteren, men avslutningen var meget svak. En stor mulighet for Mjøndalen.

Mer skjedde det ikke foran noen av målene i den første omgangen, en omgang som nok ikke vil slite nevneverdig på kunstgresset, ettersom ballen stort sett befant seg i lufta. Det taklet hjemmelaget best og ledet fortjent 1-0 ved pause.

Krig etter pause

Den andre omgangen ble en krig fra start, men nå var gjestene med på krigen. Det var til tider svært ampert og irritert ute på banen. Målsjansene lot, som i første omgang, vente på seg.

Tjue minutter før slutt kom innbytter Bojan Zajic seg fri på venstrekanten og slo et glimrende innlegg mot Kristoffer Tokstad, men Tokstad bommet på ballen fra tre meter.

Minuttet senere ble vi vitne til en meget smart frisparksvariant fra hjemmelaget. Men gjestenes Martin Thømt Jensen var våken og hindret 2-0.

Og nå skjedde det fort i Mjøndalen. Bare minuttet etter Mjøndalens store sjanse fikk Bojan Zajic en gedigen mulighet til å utligne. Serberen fikk avsluttet fra fem meter, men smalt ballen over mål.

Men Zajic var ikke ferdig med det. Etter 87 minutter fikk Serberen utteling. Han fikk ballen inne i sekstenmeteren, dro av to Mjøndalen spillere. før han avsluttet mellom beina på en skliende Mjøndalenforsvarer og inn i det venstre hjørnet. Målet kom i en meget god periode for gjestene.

Flere mål ble det ikke og det endte med poengdeling i Mjøndalen.