Tre klubber ute etter Adiyiah

Runar Henriksen, styreleder i FFK, bekrefter at det nå er tre klubber som er seriøst interessert i Dominic Adiyiah.

Fredrikstads Dominic Adiyiah (t.h.) og AaFKs Daniel Arnefjord
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Hvis budet er i den klassen FFK ønsker, får vi kanskje aldri se Adiyiah i Fredrikstad-drakta igjen.

Les også: Toppklubber i kø for Dominic

Les også: - Det kan bli en høy overgangssum

Dersom det kommer inn bud fra de interesserte klubbene, er det mulig at Adiyiah sammen med en representant for FFK reiser til den aktuelle klubben for å forhandle.

Vil helst beholde

Tom Nordli

FFK-trener Tom Nordlie vil helst beholde Adiyiah i klubben

Foto: Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen / NRK

FFK-trener Tom Nordlie ser helst at Dominic blir i klubben, og at han blir satset på. Men han forstår også at klubben blir nødt til å selge hvis det kommer et godt bud.

- Hvis den økonomiske situasjonen tilsier at han må selges, håper jeg virkelig at vi ikke går for det første og beste budet, men at vi virkelig får det han er verdt, sier Nordlie.

Øverste divisjon

Henriksen vil ikke gå ut med hvilke tre klubber det er snakk om, eller hva prislappen er før det er kommet et bud på bordet.

- Jeg kan ikke si noe om hvilke klubber det er ennå, men vi har fått indikasjoner på hvilken klasse budet ligger i, og det ser veldig positivt ut, sier FFK-direktøren.

Han opplyser at FFKs ledelse ikke hadde forventet å selge Adiyiah i år.

- Vi hadde planlagt et spillersalg i år, men det var helt klart ikke Dominic. Sånn sett er det en positiv overraskelse, og det viser hvordan fotball svinger fra dag til dag, sier Henriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Frykter dramatisk økning i ledighet

  – Det er svært dramatisk for Østfold at Moss Lufthavn Rygge legges ned. Det sier LOs distriktssekretær i fylket, Ulf Lervik. Det betyr at nær 1000 arbeidsplasser forsvinner i Rygge. Han har beregnet at det betyr en økning i ledigheten på 21 prosent.

  – Jeg har alt vært i kontakt med Nav for å forberede oss dersom det skulle gå så galt som det nå ser ut for, sier Lervik.

 • – Regjeringen må snu

  Fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth håper regjeringen og samarbeidspartiene snur i saken om flypassasjeravgiften når revidert nasjonalbudsjett skal behandles. Styret i Rygge Sivile Lufthavn vedtok i går å legge ned driften på Rygge fra 1. november som konsekvens av avgiften.

  – Dette blir for dumt, at man setter 1000 arbeidsplasser i fare i et land som etterhvert opplever at arbeidsledigheten stiger, sier Haabeth

 • Krever erstatning for fengsling

  En Fredrikstad-mann går til erstatningssak mot Staten, etter at han satt fengslet i åtte måneder i 2010. Det skriver Fredriksstad Blad. Mannen ble tiltalt etter brannen i Kebab House i Fredrikstad, men ble frifunnet for anklagene i Borgarting lagmannsrett. Mannen har så langt fått 20.000 kroner i kompensasjon fra Staten. Han hadde rundt 60.000 kroner i måneden i inntekt før han ble fengslet.