Sveriges mest lønnsomme

Nordmenn gir svensk rekord innen dagligvarehandelen.

Nordby Shopping Center

Nordby Shopping Center klatrer mot Norden-toppen i omsetning, godt hjulpet av dagligvarehandelen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Maximat på Nordby like syd for Svinesund er Sveriges suverent mest innbringende matbutikk, skriver Aftenposten.

I en fersk undersøkelse gjennomført av det svenske kjedebladet Icanyheter, kåres Maximat Nordby på topp blant 100 målte butikker.

I fjor omsatte MaxiMat Nordby for 557,4 millioner målt i norske kroner. Dette ga et driftsoverskudd på 65,9 millioner norske kroner.

Les også:

Grensehandel i ribbedisk

Blant 100 målte svenske dagligvarebutikker har MaxiMat Nordby størst fortjeneste. Driftsoverskuddet er på 65,9 millioner norske kroner, som er 40 prosent bedre enn den mest innbringende Ica-butikken, som er nr.2 på listen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Store på alt

Det er ikke bare innen dagligvare at det er suksess på Nordby. Da Nordby Shopping Center ble åpnet i 2004 ble tyngdepunktet for grensehandel flyttet bort fra gamle Svinesund.

I de påfølgende årene har senteret dels cruiset på god kronekurs i forholdet Norge-Sverige, og dels vært dyktige til å få plass butikker nordmenn har ønsket å besøke.

Etter utvidelsen av senteret i fjor er det nå 110 butikker som er fordelt på 80 000 kvadratmeter, som suger til seg handlekåte nordmenn.

Nordby Shopping Center har havnet blant de aller største kjøpesentrene i Norden, og regner i år med en omsetning på 3,7 milliarder svenske kroner.

I 2004 var omsetningen på 426 millioner kroner.

Les også:


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Henla voldssak etter et døgn

    En politimann i Strömstad har klaget en overordnet i Uddevalla inn for Justisombudsmannen, etter at en voldssak ble henlagt. Det skriver Bohusläningen. I midten av april henla politilederen en voldssak i Strömstad - et døgn etter at den hadde skjedd. Det til tross for at politiet hadde opplysninger om navn på gjerningsmann og vitner, som skal ha sett episoden. Den overordnete vil ikke uttale seg til avisen om saken, så lenge den blir utredet.

  • Lot være å betale på «Systemet»

    Politiet i Strømstad gransker nå opptak fra overvåkingskameraer fra et av Symstembolagets utsalg i byen. En mann i 50-årsalderen fylte nemlig en handlevogn med drikkevarer, og gikk rett ut gjennom kassa uten å betale fredag ettermiddag. Det melder Strömstads tidning. I følge avisen stakk mannen av gårde på raske føtter, og det eneste sporet man sitter igjen med er videoopptakene.