Sarpsborg 08 måtte se seg slått 2-4 av Strømsgodset søndag ettermiddag.

Sarpsborg 08

Aaron Samuel( i midten) scoret i sin hjemmedebut for Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2- 4 (1 -2)

Jeg føler at jeg svarer det samme hver gang, men vi må se fremover, sier Sarpsborg 08 kaptein Ole Heieren Hansen til NRK.

Sarpsborg 08 er ikke akkurat i flytsonen om dagen. Sarpingene tapte Søndag 2-4 hjemme for Strømsgodset, og har sluppet inn ni mål på de to siste kampene.

Det går ikke ann å vinne når du slipper inn 4-5 mål i hver kamp, det blir rett og slett for tøft, sier Sarpsborg kapteinen.

Laget ligger faretruende nær nedrykk etter 18 serierunder og har bare Hønefoss og Start bak seg på tabellen.

♦Eliteserien

Aaron Samuel presenteres

Det er klart man ser hvor man ligger på tabellen, men det er kort vei opp, og skal jeg se på tabellen så velger jeg å se oppover,sier Heieren Hansen.

Marerittstart

Strømsgodset brukte bare tre minutter på å få hull på byllen søndag ettermiddag. Den tidligere FFK spilleren Simen Brenne steg til værs på et innlegg og stanget ballen ned i det nærmeste hjørnet.

Sarpsborg responderte på en veldig bra måte og tok over spillet etter kald-dusjen. Hjemmelaget spilte seg til et par skikkelig gode muligheter. Den største kom etter 26 minutter. Adam Larsen Kwarasey i Strømsgodset målet måtte gjøre en kjempereddning etter en heading fra Aaron Samuel.

Hjemmelaget skulle få utteling til slutt. Etter 33 minutter plukket Godset keeperen opp et tilbakespill fra en egen forsvarer. Det endte med et indirekte frispark på syv meter. Det satte Tom Erik Breive kontant i mål.

Men ett minutt før pause var de duket for en ny scoring til gjestene. Adama Diomande drar med seg ballen inn i 16 meteren i duell med to Sarpsborg forsvarere. Deretter lobber han ballen over en utrusende Christian Sukke i Sarpsborg målet.

Tidspunktene vi slipper inn målene på er fryktelig tunge. Det gjør at vi hele tiden må jobbe i oppoverbakke. Men det er litt den perioden vi er inne i nå,sier Heieren Hansen.

To mål på ett minutt

Hjemmelaget startet friskt også i den andre omgangen og etter 54 minutter skulle det bli balanse i regnskapet. En lang passning i bakrommet fant Aaron Samuel. Nyervervelsen viste stor styrke da han holdt unna Godset forsvareren og skjøt ballen mellom beina til keeper.

Men så var det dette forsvarsspillet da. For bare ett minutt etter utligningen så smalt det i den andre enden. Jarl Andre Storbæk kom på en overlapp på den venstre siden. Han fikk god tid til å sikte mens han avanserte inn i sekstenmeteren. Og resten var vakkert. Han plasserte ballen bort i det lengste hjørnet. Utagbart for Sarpsborg keeperen.

Gjestene tok mer og mer over etter scoringen og viste nå hvorfor de ligger der de ligger på tabellen. Syv minutter før full tid falt avgjørelsen. Et Jarl Andre Storbæk innlegg traff Bismarck Adjei Boateng. Han ekspederte innlegget inn i mål og punkterte dermed kampen.

Vi gjør en god kamp i dag. Jeg synes at mange gjør gode prestasjoner. Men samtidig så gjør vi mange feil, som gjør at vi slipper inn for mye mål,sier Heieren Hansen.

Sarpsborg-kapteienen mener laget spilte bra selv om det ble tap 2-4 for Strømsgodset.

Reporter: Trond Johnsen