– Pinlig og flaut

Strømsgodset scoret på nesten alt de skapte da de slo Sarpsborg 08 6-1 i Sarpsborg lørdag ettermiddag.

Ole Heieren Hansen

SKUFFET: Ole Heieren Hansen er skuffet over lagets innsats mot Godset og tapet 6-1.

Sarpsborg 08s gode rekke med resultater fikk en bråstopp da medaljejagende Strømsgodset ble for sterke hjemme i Østfold.

Kaptein Ole Heieren Hansen legger ikke skjul på at han er skuffet.

– Det virker som vi gir dem målene. De kommer fire mot to, fem mot tre, vi slurver forferdelig mye og lar dem vinne. Det er pinlig og flaut å dra herfra i dag, sier han til NRK.

Det var heller ingen grunn til at laget skulle gå på en slik smell, mener han.

– Hele laget var mer eller mindre uthvilt fra forrige kamp, så dette var ikke fysisk. Vi lot Godset være gode på det de er gode på.

Wikheim

BANKET: Det ble travelt for keeper Lasse Heinze mot Godset.

– Tenker dere for mye på cupfinalen?

– Nei, og hvis jeg hadde gjort det hadde det kun gitt positiv energi. Det gir meg bare noe positivt. Men kampene i serien er viktige, hele sesongen er viktig. Derfor trenger vi seiere i serien.

– Skal se meg i speilet

Hjemmelaget startet kampen best og ble i følge publikum snytt for straffespark da Peter Kovacs ble holdt inne i sekstenmeteren etter ti minutter.

Men det var gjestene som skulle score først, og det på sin første sjanse i kampen.
Gustav Vikheim fikk en enkel jobb med å sette inn gjestenes ledermål da han fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter 18 minutter.

Dagens tap føles fornedrende. Det er ikke ofte det skjer, men det er vondt at vi klarer å gå på så mange miner. Vi henger ikke sammen som lag. Da ser vi hvor avhengige vi er av laget, sier trener Geir Bakke.

Han mener lørdagens prestasjon er langt under pari.

–​ Jeg skal se meg i speilet og så skal samtlige andre gjøre det. Vi må komme sterkt tilbake. Nå gjør det skikkelig vondt og så reiser vi oss til vi skal møte Vålerenga borte.

Ti minutter før pause fikk gjestene sin andre målsjanse i kampen, og den tok de også vare på. Øyvind Storflor fikk meget god fart i sin heading fra 16-meter og doblet dermed ledelsen for gjestene, og det i sin kamp nummer 350 i Eliteserien.

Begge lag skapte hver sin gedigne sjanse før pause, men det endte uten tellende resultat, og dermed kunne gjestene gå til pause med 2-0 ledelse.

To spillerbytter

Sarpsborgtrener Geir Bakke valgte å gjøre to spillerbytter i pausen og både Peter Kovacs og Andreas Nordvik ble igjen i garderoben.

Det ga ingen umiddelbar positiv effekt for hjemmelaget, for allerede etter fem minutter av den andre omgangen måtte Sarpsborgkeeper Lasse Heinze plukke ball nummer tre ut av eget nett. Iver Fossum stanget inn Øyvind Storflors innlegg og sendte gjestene opp i 3-0.

Bare tre minutter senere var det hjemmelagets tur til å juble. Amin Askar driblet seg fri før han hamret ballen knallhardt i mål bak Espen Bugge Pettersen.

Og nå skjedde det mye i Sarpsborg. For bare tre minutter senere vegget Strømsgodset seg gjennom et passivt Sarpsborgforsvar og Gustav Vikheim kunne lekker chippe inn 4-1 til gjestene fra Drammen.

Og nå var det Strømsgodset for alle pengene i Sarpsborg og gjestene rakk å både score 5-1 og 6-1 før kampen var over. Dermed var ydmykelsen et faktum. Strømsgodset er for alvor med i medaljekampen, mens Sarpsborg 08 må konsentrere seg om å sikre Eliteseriespill neste sesong.