Martin Wiig: – Et langt steg unna nedrykk

Martin Wiig med sitt mål nummer 100, da Sarpsborg 08 slo Start 3-1 og tok et langt steg nærmere ny kontrakt i Eliteserien.

Sarpsborg 08 - Start

Jeg er glad og fornøyd med at vi presterer innenfor flere parametere. Vi er gode i luftrommet, i bakrommet og viser gode relasjoner spesielt ved 3-0 målet. Så er det fortsatt ting som kan bli bedre, men det skulle bare mangle, sier Sarpsborgtrener Geir Bakke til NRK.

Geir Bakke

Geir Bakke var meget fornøyd med sine spillere etter seieren over Start.

Sarpsborg 08 fikk en pangstart på kampen da Patrick Mortensen tuppet ballen over linja fra en meter etter bare tre minutters spill.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre over Start, som så lettere sjokkerte ut på Sarpsborg Stadion. Og da Kristoffer Tokstad økte til 2-0 etter seksten minutter begynte nok de fleste å ane at dette skulle gå Sarpsborg vei.

Sarpsborg hadde flere muligheter til å øke ledelsen før pause, mens gjestene fra Kristiansand slet med å skape noe som helst.

Årets angrep?

Kampen fortsatte i samme spor etter pause. Og da kampen var 68 minutter gammel ble publikum vitne til det som kan være årets angrep på Sarpsborg Stadion. Fra høyreback Amin Askar ble ballen flyttet på ett touch i ti trekk før den endte hos Martin Wiig som iskaldt plasserte inn 3-0 til hjemmelaget, forøvrig hans mål nummer 100 i Sarpsborgdrakt.

Jeg så at det var ledig i hjørnet der og da var det bare å plassere ballen dit, sier Wiig om sitt mål nummer 100 i Sarpsborg.

Martin Wiig

Martin Wiig scoret sitt mål nummer 100, da Sarpsborg slo Start 3-1.

Start fikk en redusering tolv minutter før slutt da Espen Børufsen satte et frispark i mål bak Duwayne Kerr i Sarpsborgmålet, men nærmere kom aldri sørlendingene og alle poengene ble igjen i østfold.

Alle visste hvor viktig denne kampen var og nå kan vi begynne å se oppover på tabellen. Vi har rota oss ned i bunnstriden etter en dårlig midtre del av sesongen, men nå er det ikke så interessant å snakke om nedrykk.Derfor var denne seieren utrolig viktig, sier Wiig.

Luke på syv poeng

Og poengene var viktige. For med seieren skaffet Sarpsborg 08 seg en luke på syv poeng ned til Tromsø og Start på hendholdsvis kvalifiseringsplass og direkte nedrykk. For Start ser det meget tøft ut med syv serierunder igjen.

Det er syv kamper igjen og vi må sørge for å være så gode i de kampene at vi plukker nok poeng til å spille i Eliteserien neste år også. Så får vi prøve å legge litt press på lagene foran oss også, avslutter Bakke.

Sarpsborg 08 reiser til Haugesund neste serierunde, mens Start tar imot Lillestrøm hjemme i Kristiansand.