Sarpsborg 08 med drømmestart

Sarpsborg 08 fikk en drømmestart på årets eliteserie og vant 3–0 hjemme over Brann. (Se video i saken)

Intervju med Sarpsborg spiller Aaron Samuel etter 3-0 over Brann.

Anført av duoen Bojan Zajic og Aaron Samuel ble det en fantastisk åpning på årets eliteserie for Sarpsborg 08. Hjemmelaget spilte fantastisk og slo gull-jagende Brann med 3–0.

–Det var en meget bra kamp av oss. Vi jobbet veldig hardt og har tenkt på denne kampen hele uka, sa Aaron Samuel til NRK etter kampen.

Slik var Sarpsborg 08- Brann

Zajic åpnet kontoen

Nyinnkjøpte Zajic brukte 20 minutter på å vise seg frem for sitt nye hjemmepublikum. Fremspilt av Aaron Samuel rundet han en Brann-forsvarer og satte ballen ned i det nærmeste hjørnet. Serberen, som kom fra Vålerenga i sommer, spilte en meget god kamp på Sarpsborg stadion søndag kveld.

Brann sarpsborg

Bojan Zajic scoret og var meget god i sin debut for Sarpsborg 08.

Etter 37 minutter var rollene byttet om. Samuel ble felt av keeper og fikk straffe etter et nydelig fremspill fra Zajic. Straffen ekspederte Samuel selv i mål, og 2–0 til hjemmelaget. Dermed hadde sarpe-publikummet blitt introdusert for det som kan bli et produktivt samarbeid denne sesongen.

Sarpsborg knuser Brann

Aaron Samuel setter sitt første straffespark i kampen.

–Jeg hadde veldig trua på at jeg skulle score på straffa og derfor gjorde jeg det, sa Samuel om sitt første mål.

Sarpsborg 08 hadde fullstendig kommandoen og gikk til pause med en fortjent ledelse 2–0.

Iskald igjen

Andre omgang var bare ti minutter gammel da Branns Vadim Demidov måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Aaron Samuel. Det betød en ny mulighet fra straffemerket for nigerianeren. Og som i første omgang var han iskald og fastsatte sluttresultatet til 3–0.

–Det er deilig å starte sesongen med to mål, det er veldig bra for selvtilliten. Jeg tror veldig på meg selv nå. Jeg tror dette blir en veldig bra sesong, sa Samuel.

Hjemmelaget kunne fort scoret flere mål i kampen. Steffen Ernemann traff stolpen med et frisparksforsøk etter 60 minutter. Og Aaron Samuel fikk en scoring annullert for offside ti minutter senere. Men flere mål ble det altså ikke og det endte 3–0 i Sarpsborg.

–Dommeren burde ikke annullert det siste målet mitt. Jeg tror ikke at det var offside, men to mål er fortsatt bra, avsluttet Samuel.

Sarpsborg 08 gikk dermed rett til topps på tabellen i eliteserien. Men det er altså bare spilt en kamp.

♦Les også: – Vi har ingen svakheter