Vil ha plenklipper-vold til Høyesterett

En mann i 40-årene er dømt i Borgarting lagmannsrett for for vold mot vaktmester Odd Aspelund. Nå ankes saken til Høyesterett.

Odd Aspelund

Odd Aspelund ble dyttet ned av gressklipperen. Nå er en mann dømt til 45 dager betinget fengsel.

Foto: Anders Winlund / NRK

Det er ankesaken som nå er behandlet og ifølge Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken i dag, ble Sarpsborg-mannen denne gang dømt.

I dommen fra lagmannsretten står det «at lagmannsretten er overbevist om at han handlet forsettlig, og at han kunne ha innsett skadefølge.» Mannen ble dømt til 45 dager betinget fengsel. Han må også betale 10.000 kroner i bot, samt 2876 kroner i erstatning.

Forsvarer, advokat Harald Otterstad, sier i en kommentar til Sarpsborg Arbeiderblad, at de er skuffet over dommen, og at de kommer til å anke dommen til Høyesterett.

LES OGSÅ:

Frifunnet i tingretten

Da saken var oppe i Sarpsborg tingrett mente derimot flertallet at mannen handlet i nødverge, da han i fjor sommer dyttet vaktmesteren (70) i Nedre Alvim borettslag i forbindelse med en disputt om gressklipping.

Dette skal ha resultert i at Aspelund (70) fikk et kutt i høyre tinning som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

– Det er helt forferdelig. At det går an at en nabo kan være så grusom, sa kona Britt til nrk.no etter hendelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tvangsbot i nabostrid

    En huseier på Hvaler må betale 1.000 kroner i tvangsbot per uke, inntil han har rettet et blomsterbed på et fellesareal på Hvaler. I november ble huseieren dømt til å ordne opp i saken innen to måneder, men foreløpig er intet gjort. Fredrikstad tingrett konstaterer at det foreligger en rettskraftig dom som forplikter mannen til å tilbakeføre bedet til slik det var før 2013.

  • Tvist kan bli dyr for Ryanair

    Fagforbundet Parat tror at tidligere Ryanair-flyvertinne Alessandra Cocca sitt søksmål mot selskapet kan gjøre det rådyrt for Ryanair å ha base i Norge. Det skriver VG. Cocca var fast ansatt med base på Rygge, og mener selskapet brøt norsk lov da hun ble oppsagt etter ti måneder. Taper Ryanair saken, kan selskapets kostnader i Norge øke med 30 til 40 prosent, spår nestleder i Parat, Vegard Einan. Han sier til avisen at selskapet har lagt ned baser i Frankrike og i Danmark etter lignende saker.

    Alessandra Cocca
    Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix