SE OGSÅ:
ALT OM:

BILDER: Rally Tyrkia 2005

BILDER: Hele rallysesongen 2005

Subaru stilte uten regndekk i Tyrkia og måtte betale dyrt.

Det var en stor prestasjon av Petter Solberg å kapre 2. plassen, men erkerival Sebastièn Loeb vant lekende lett og økte ledelsen i VM.

- Vi la en plan for de neste løpene på grus. Jeg kan si så mye at vi definitivt ikke reiser til Hellas (neste VM-runde) med bare en type dekk. Vi har funnet en mellomløsning som fungerer bra og kommer til å ta med dem videre. Det er slutt på gamblingen nå, sa Petter Solberg til NTB.

Skivebom

Halvannen uke før Rally Tyrkia tok teamledelsen og dekkprodusenten en sjanse på knusktørt og varmt vær under løpshelgen.

Alle anslag pekte den veien. Det var skivebom. Fredag ble de møtt av til dels våte og gjørmete tyrkiske grusveier.

- Vi hadde dekk beregnet på tørre veier og 30 graders varme. I stedet ble vi møtt av gjørme og dobbelt så lave temperaturer. Da kan du jo tenke deg selv, sa subarustjernen.

De neste løpene finner sted i Hellas (24.-26. juni), Argentina (15.-17. juli) og Finland (5.-7. august).

Samtlige tre går på grus og blir superviktige for kampen om VM-tittelen.

- Jeg er veldig fornøyd med 2. plass. De to siste dagene var vi raskest av alle. Og ikke minst: Vi slo Marcus (Gronholm) med 33 sekunder. Uten 50 sekunder i sekken på to gjørmete fartsprøver fredag, ville vi vært der, mente den norske rallystjernen.

- Det er ni løp igjen av sesongen, og jeg ser veldig positivt på sjansene våre. Vi skal kjempe hardt for VM-tittelen.

Fjerde strake

Om to uker bærer det til Hellas for nye løpsforberedelser. I mellomtiden kaster ikke 30-åringen bort tiden.

- Jeg drar til England noen dager for å teste. Mest dreier det seg om ting for neste år, men kanskje finner vi ut av noe som kan komme til nytte denne sesongen også. Særlig gjelder det dekk, sa Petter Solberg til NTB.

Seieren i Tyrkia var Sebastien Loebs fjerde strake og femte totalt i år, og han leder VM sammenlagt med 13 poeng til nordmannen etter at 7 av 16 VM-runder er kjørt.

Solberg endte 59,6 bak franskmannen. Treer ble Marcus Gronholm, 1.15,3 minutt bak Loeb.

Storebror Henning Solberg fikk problemer med elektronikken i gassystemet lørdag og måtte bryte. Han startet igjen søndag og kjørte inn til 11. plass, 16.40,9 minutter bak vinneren. Neste VM runde kjøres i Hellas 24.-26. juni.

Lenker