SE OGSÅ:
ALT OM:

Sandvolleyproffen Bjørn Maaseide er svært kritisk til juryen som kåret Solberg til årets forbilde. I juryen satt blant annet toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

– Å gi skatteflyktningen Petter Solberg pris for å være årets forbilde, for så å klage sin nød over manglende penger i idretten, er svært tynt, sier Bjørn Maaseide til Rogalands Avis.

Sandvolley- ballproffen Bjørn Maaseide dypt uenig i at Petter Solberg fikk prisen "årets forbilde" under Idrettsgallaen.

Sandvolley- ballproffen Bjørn Maaseide dypt uenig i at Petter Solberg fikk prisen "årets forbilde" under Idrettsgallaen.

Flyttet for å slippe skatt

– Hvilke signaler er dette å gi til andre norske idrettsutøvere? Petter Solberg har flyttet til Monaco for å unngå skatt. Er det slike forbilder norsk idrett ønsker seg, sier Maaseide til avisen.

Sandvolleyspilleren var enig i tildelingen av flere av prisene rallyfører Solberg fikk under Idrettsgallaen, men prisen som årets forbilde er han dypt uenig i.

Forbilde på flere områder

Bjørn Maaseide sier til Rogalands Avis at Solberg er et forbilde på andre områder. Solbergs resultater som rallyfører, hans smil og humør er i følge volleyballspilleren positivt.

– Men totalbildet må avgjøre, og da mener jeg flyttingen til Monaco diskvalifiserer ham, sier Maaseide.

Stensbøl med dårlig skjønn

– Bjørge Stensbøl og resten av juryen utviste særdeles dårlig dømmekraft i denne saken. At de nå etterlyser 23 millioner kroner fra kulturdepartementet til norske toppidrettsutøvere mister litt tyngde etter en slik utdeling, sier Maaseide.

Maaseide får støtte

Jacob Lund i DNB sier til avisen at Petter Solberg er en flott idrettsutøver. Lund mener rallyføreren fra Østfold har fortjent mange av prisene under Idrettsgallaen.

– Jeg synes Solberg er et dårlig økonomisk forbilde når han tar med seg millionene sine til Monaco. Min mening er at han absolutt bør betale skatter og avgifter til Norge slik som alle andre, sier Jacob Lund til Rogalands Avis.

Stensbøl; Juryen aldri i tvil

Toppidrettssjef og juryformann Bjørge Stensbøl sier juryen aldri var i tvil om hvem som skulle ha "forbildeprisen".

– Juryen var aldri i tvil om at Petter Solberg skulle bli kåret til «årets forbilde». Han fortjente i høyeste grad alle prisene han fikk under Idrettsgallaen, sier Stensbøl til Rogalands Avis.