SE OGSÅ:
ALT OM:

Helene H. Irving

i Hagfors

Se bildene fra Rally Sverige her

World Rally Championships nettsted

I det Petter Solberg skulle kjøre forbi en annen bil, svingte bilen rett ut, og kjørte i Solbergs Subaru. Subaruen fikk en trøkk i høyre forskjerm, og skjermen løsnet.

Kjørte sakte

- Bilen foran meg kjørte bare saktere og saktere. Jeg bestemte meg for å kjøre rolig forbi. Da jeg var på siden av den andre bilen, svingte han plutselig rett ut, og i bilen vår, forteller Solberg til NRK.

Solberg er ikke bekymret for hendelsen, det var ingen alvorlige skader på verken bil eller personer.

- Det var jo politi på stedet, og vi hadde kamera i bilen på. Han som kjørte bilen la seg helt flat, og ba om unnskyldning etterpå. Han var skikkelig fortvila, sier Solberg.

Beste prøvetid

Etter uhellet kjørte Solberg tilbake til serviceområdet, der han fikk reparert skadene på bilen.

På de to første testkjøringene hadde Petter Solberg nest beste tid. Etter å ha reparert bilen, kjørte han inn aller beste tid på den siste testkjøringen.

- Det er jo ikke så viktig hvordan det går på testingen, men det gir jo en pekepinn. Og jeg har en veldig god følelse for dette rallyet. Føret passer oss bra, det hadde vært mye værre om det var mye snø. Jeg er veldig fornøyd, og gleder meg til resten av rallyet!

- Lykke til, Henning

Petter Solberg ønsker storebror Henning lykke til, og han tror broren kommer til å overraske i år.

- Henning kommer til å kjøre bra, han. Det er viktig at han kjører sitt eget løp, og viser hva han er god for. Jeg ser ikke på han som en konkurrent, det er jo broren min. Og skulle han kjøre bedre en meg, så blir jeg ikke sur, smiler Solberg.

Henning Solberg og Cato Menkerud

Henning Solberg og Cato Menkerud

Henning røk clutchen

Også Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud hadde endel problemer med bilen på testkjøringen i dag. De hadde en utforkjøring, men det var ikke noen alvorlig skade på bilen.

- Det er helt udramatisk. Det var bare en støtfanger som løsnet, forteller Henning Solberg til NRK.

- Clutchen røk, så det må vi få fikset. Vi merket at det begynte å slure sånn litt ute i første testkjøring, så vi måtte bare få rullet inn til service, sier kartleser Menkerud.

- Det var jo flaks det skjedde i dag, og ikke i morgen. Vi satser på at vi får fikset dette nå. Det går nok bra!

Ute i løypene var det grus og slaps, men det er ventet litt kaldere vær utover dagen, og det håper også Henning Solberg på.

- Ja, jeg håper jo på kaldere vær, men også på snø. Det hadde vært fint for oss!

Lenker