Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Statens vegvesens trofaste ansatte Egil Nordengen ble i dag tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerheten.

Video Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje.

H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen med H.M. Kongens fortjenstmedalje.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Utdelingen skjedde på direkten på radio hos NRK Østfold i ettermiddag.

Nordengen har vært NRK Østfolds faste trafikkekspert, og trodde at han var gjest i studio for å feire at det er 30 år siden lokalradioen hadde sin første sending.

– Jeg ble satt ut. Nå er det ikke så mange som har det samme navnet, men jeg lurte jo på om dette var feil.

Nordengen får medaljen for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerhet:

Etter å ha vært engasjert i trafikksikkerhet i over 40 år er det bare å slå fast at Egil Nordengen er trafikksikkerhetens mann i Østfold.

Nordengen startet karrieren som maskinarbeider ved Solid fabrikker høsten 1959. Senere har han jobbet ved blant annet Borregaard sentralverksted, Glomma fellesfløting og trafikkselskapet Glombuss.

Hør hvordan Nordengen da han fikk fortjenstmedaljen på direkten hos NRK Østfold:

Får besøke Slottet

I statuttene for å få tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje er det formulert en setning om hvem som kan få fortjenstmedaljen:

Tildeles en samfunnsborger hvis livs innsats kan stå som et eksempel for andre.

– Med andre ord, hvem er mer verdig Kongens fortjenstmedalje enn Egil Nordengen? sier varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr som delte ut medaljen.

Nordengen vil også få en invitasjon fra Slottet, hvor han vil få muligheten til å takke H.M. Kongen personlig for medaljen.

Linda Engsmyr og Egil Nordengen

Varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr og Egil Nordengen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Flere nyheter fra NRK Østfold

Tidlig i morges starta laksefisket i Enningdalselva i Halden. For mange fiske-entusiaster betyr det julekvelden og 17. mai på en gang, og forventningene var høye.

I dag startet laksefiske

Tidlig i morges starta laksefisket i Enningdalselva i Halden. For mange fiske-entusiaster betyr det julekvelden og 17. mai på en gang, og forventningene var høye.

Hjem fra Bergen i går med tre baklengs i sekken. Stadig nederst på tabellen. Tidenes verste serieåpning. Hvordan reagerer FFKs tilhengere?

Orker FFK-supporterne mer nå?

Hjem fra Bergen i går med tre baklengs i sekken. Stadig nederst på tabellen. Tidenes verste serieåpning. Hvordan reagerer FFKs tilhengere?

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Foreslår dobling av eiendomsskatt

    Rådmannen i Halden foreslår at eiendomsskatten bør økes til høyeste mulige nivå i kommunen i løpet av to år. – Forslaget om å doble eiendomsskatten i Halden får neppe støtte fra Høyre, sier partiets gruppeleder i kommunestyret, Fredrik Holm. Partiet har ennå ikke behandlet saken. Men Holm tror det blir vanskelig å gå for en så stor økning.

  • 1100 færre hotellsenger

    Rundt femten hoteller, vandrerhjem og hytteanlegg i Värmland er gjort om til flyktningmottak. Før årets sommersesong har länet 1100 færre sengeplasser å tilby turistene. Det melder SVT Värmland. Turistansvarlig i Hagfors kommune, er bekymret for tilbudet. I hennes kommune er det 200 færre sengeplasser i år, plasser som stort sett var leid ut i fjor.