Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Statens vegvesens trofaste ansatte Egil Nordengen ble i dag tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerheten.

Video Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen fikk H.M. Kongens fortjenstmedalje.

H.M. Kongens fortjenstmedalje

Egil Nordengen med H.M. Kongens fortjenstmedalje.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Utdelingen skjedde på direkten på radio hos NRK Østfold i ettermiddag.

Nordengen har vært NRK Østfolds faste trafikkekspert, og trodde at han var gjest i studio for å feire at det er 30 år siden lokalradioen hadde sin første sending.

– Jeg ble satt ut. Nå er det ikke så mange som har det samme navnet, men jeg lurte jo på om dette var feil.

Nordengen får medaljen for lang og tro tjeneste innen trafikksikkerhet:

Etter å ha vært engasjert i trafikksikkerhet i over 40 år er det bare å slå fast at Egil Nordengen er trafikksikkerhetens mann i Østfold.

Nordengen startet karrieren som maskinarbeider ved Solid fabrikker høsten 1959. Senere har han jobbet ved blant annet Borregaard sentralverksted, Glomma fellesfløting og trafikkselskapet Glombuss.

Hør hvordan Nordengen da han fikk fortjenstmedaljen på direkten hos NRK Østfold:

Får besøke Slottet

I statuttene for å få tildelt H.M. Kongens fortjenstmedalje er det formulert en setning om hvem som kan få fortjenstmedaljen:

Tildeles en samfunnsborger hvis livs innsats kan stå som et eksempel for andre.

– Med andre ord, hvem er mer verdig Kongens fortjenstmedalje enn Egil Nordengen? sier varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr som delte ut medaljen.

Nordengen vil også få en invitasjon fra Slottet, hvor han vil få muligheten til å takke H.M. Kongen personlig for medaljen.

Linda Engsmyr og Egil Nordengen

Varaordfører i Sarpsborg Linda Engsmyr og Egil Nordengen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Domfelt etter utforkjøring

    En 30 år gammel mann er dømt til å betale en bot på 11.000 kroner og 3.000 kroner i saksomkostninger, etter at han kjørte av veien i Skiptvet i fjor sommer. Heggen og Frøland tingrett fant mannen skyldig i uaktsom kjøring. Mannen hadde et lite barn i bilen da han kjørte utfor, og bilen havnet på taket. Ingen personer ble skadet i forbindelse med ulykken. Mannen får ikke kjøre bil i et halvt år framover.

  • To smuglerbiler stanset

    Tollerne stanset to varebiler fullastet med alkohol fredag kveld. Ved halv åttetiden ble to polakker stanset ved den gamle svinesundsbrua med 1320 liter øl og 20.000 sigaretter i bilen. Ved titiden på kvelden ble en mann fra Litauen stanset på E6 i Sarpsborg. I varebilen han kjørte fant tollerne 92 liter øl, 141 liter vin og 74 liter brennevin. Bilen var overlastet.

    Tollbeslag
    Foto: Tollvesenet