BILDER: Hele rallysesongen 2005

Den påståtte feilen med bunndraget kom til syne på testkjøringen natt til torsdag norsk tid. Nordmannen gjennomførte fire runder på shakedown før han overlot Subaru-en til sjefingeniør Pierre Genon.

- Motoren går ikke rent. Den dør liksom ut i hver sving, før den hikster seg i gang igjen. Men da er det full spiker også, sa en stresset Solberg til NTB.

- Jeg ble lurt

Solberg fikk knapt nok spist og måtte til slutt tvinges ut av teknikerrommet i Subaru-depotet. Problemet plaget ham voldsomt.

Til helgen skal 30-åringen forsøke å forsvare fjorårsseieren i sponsorens hjemland.

- Vi har gjort noen forandringer i motoren før løpet for å

forsøke å gjøre den bedre, så Petter blir bare lurt av en litt annerledes lyd, mente nordmannens sjeftekniker, John McLean.

Bilene ble låst inn av arrangørene etter Shakedown. Om noe skal rettes på, kan det først skje på service fredag morgen.

Ut på test

Likevel ble alle kluter satt i sving. En av mekanikerne i teamet ble sendt ut på en runde i testløypa etter at Solberg hadde parkert. Det er svært uvanlig at skjer dagen før en VM-runde. Solberg satte likevel tredje beste tid i den korte testløypa og

ga alle sine argeste rivaler tid i sekken. Sebastien Loeb slo han med 8/10 sekund, mens Marcus Gronholm var 3/10 sekund bak.

Best var nordmannens stallkamerat, australske Chris Atkinson, som var hele 3,7 sekunder raskere enn Petter Solberg. Subaru har satt på et nytt understell på bilene sine før runden på hjemmebane. Etter Petter Solbergs ønske skal rallyteamet mer eller mindre ha gått tilbake til det understellet som sto på verdensmesterbilen i 2003.

Sebastien Loeb kan sikre VM-tittelen for annet år på rad med tredjeplass eller bedre i Japan. Franskmannen med åtte seirer hittil i år, levner bare teoretiske muligheter for Solberg til å ta tittelen.

Rally Japan starter natt til fredag norsk tid.

Lyd og video

Lenker