Kjørte buss med passasjerer i amfetaminrus

Han hadde røkt noe han ikke visste hva var. Etterpå leste han på internett at amfetamin kunne røykes.

I februar i fjor ble den svenske mannen stoppet da han prøvde å kjøre en buss med passasjerer over svinesundsgrensen.

Tollerne kom på bussen med en narkotikahund. De gjennomsøkte bussen, og hunden markerte på sjåførens jakke.

Hasj var amfetamin

Først nektet han for å ha hatt noe med narkotika å gjøre, men da han ble bedt om å avlegge en hurtigtest, husket han plutselig at han hadde røkt hasj.

Det var i hvert fall det han trodde. For testen viste at han hadde amfetamin i blodet.

Dagen før, hevdet han overfor politiet, hadde han røkt hasj, som han fikk ferdigrullet av en venn. Men det var altså ikke hasj.

Etter at analyseresultatet kom, leste han på internett at amfetamin kunne røykes.

Bussjåføren mistet retten til å kjøre i Norge, og han mistet jobben.

Tok 15 måneder

Dommeren i Halden tingrett mente også det var spesielt alvorlig at bussen var full av passasjerer.

Han ble dømt til 21 dagers betinget fengsel av Halden tingrett. I tillegg fikk han en bot på 30.000 kroner. Dommen falt sist onsdag.

Retten tok hensyn til at det har tatt lang tid å få saken for retten. Han ble stoppet i 2. februar i fjor, mens dommen falt 2. mai i år – 15 måneder senere.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bilen og hunden ble igjen på Ørje

    En kvinne i slutten av 40-årene kan vente seg et forelegg, etter at hun ble stanset på grensen ved Ørje i formiddag. Tollvesenets folk varslet politiet fordi hun ikke hadde førerkort og fordi det luktet alkohol. I tillegg hadde kvinnen oppgitt falske personalia til tollerne. Blåseprøve viste at kvinnen hadde en promille på under 0,2, men hun blir anmeldt for kjøring uten førerkort. Kvinnen hadde med seg hund som hun ikke hadde papirer på, og den tok tollerne hånd om.

  • Erkjente skyld vådeskudd

    Jegeren, som skjøt en mann som satt på toalettet, erkjente straffskyld da saken mot ham startet i Fredrikstad tingrett i dag. Tiltalte var med i et lag av elgjegere på Hvaler- og skjøt mot en elgkalv. Ifølge tiltalen hadde han ikke forsikret seg om at bakgrunnen var sikker. Skuddet gikk gjennom en hyttevegg og traff hytteeieren, som var på toalettet. Mannen i 70-årene fikk skader i maven og har hatt men etter ulykken.