Av: David Andresen

- Åpningshelgen fra fredag til søndag var utrolig bra. Det kom vanvittig mye mennesker, og det var veldig god handel. Vi hadde 11,5 millioner kroner i omsetning på tre dager. Det er helt fantastisk, sier sentersjef Helene Rødseth.

Olav Thon eier kjøpesenteret i Töcksfors (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

Olav Thon eier kjøpesenteret i Töcksfors (Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

-Hadde ikke forventet så stor omsetning

Interessen for det nye shoppingssenteret har gjennom hele den første uken vært så stor at senteret har måtte dirigere trafikken for å unngå kaos. Sentersjef Helene Rødseth sier omsetningen har vært større enn de hadde håpet på.

- Jeg hadde forventet å nå 10 millioner kroner den første helgen, sa da sier det seg selv at vi er veldige fornøyde når vi fikk inn nesten 2 millioner mer enn forventet, sier Rødseth.

Det er Olav Thon som har bygd det nye kjøpesenteret i det lille tettstedet Töcksfors, rett på andre siden av grensen for Ørje i Østfold.

Godt salg for butikkene i Ørje

Men det er ikke bare svenskesiden som har gjort det bra den første uka. Butikkene i Ørje har også økt omsetningen betraktelig. Butikkeierne har tidligere fryktet at kundene skulle søke over til Sverige når det nye senteret kom, men slik har det ikke vært sier leder av handelsgruppa i Ørje, Kjell Nesset.

-Omsetningen har vel heller gått i en positiv retning. For oss i Ørje så tror jeg dette kommer til å bli bra fremover. Vi har veldig mange bilister som stopper på veien tilbake fra Sverige og handler hos oss. Det er alltid noen som trenger noe på norsk side, så vi har hatt en veldig god trafikk den siste uken.

Lyd og video