Arbeiderpartiet gir opp Rygge

Ap gir opp Rygge, og overlater til opposisjonen

Svein Roald Hansen

Svein Roald Hansen i Arbeiderpartiet gir opp kampen om Rygge.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Ja, det er realiteten. Nå får vi se hvordan de andre partiene legger frem sine synspunkter. Vi søker et bredere kompromiss, sier stortingsrepresenentatns Svein Roald Hansen.

14. juni skal Stortinget stemme over Forsvarets langtidsplan, der Rygge foreslås lagt ned som flybase. Det vil si at alt flyttes nordover - unntatt redningshelikopteret og helikoptrene som utgjør en beredskap mot terror.

Les også: Vil legge ned Rygge flystasjon

Tar utfordringen

Svein Roald Hansen gir nå opposisjonen ansvar for å få til eventuelle endringer.

Den hansken plukker gjerne Høyres Ingjerd Schou opp.

– Jeg anser ikke saken som ferdigbehandlet på noen som helst måte. Jeg er veldig opptatt av at også den beredskapsmessige vurderingen skal tas med i vurderingen om det skal være militær base på Rygge eller ikke.

Les også: – Nedleggelse er det siste vi trenger

Også Kristelig folkepartis Line Hjemdal kommer til å ta utfordringen for å redde stumpene på Rygge flystasjon.

Les også: Rygge-ansatte bekymret for fremtiden

Frykter lite oppmerksomhet

– Rygge flystasjonsstrategiske beliggenhet kan aldri tas bort fra kartet. Og det er her Rygge har en fordel som vi må ivareta gjennom Stortingets behandling.

Spørsmålet er om Rygges skjebne vil bli sentralt når opposisjonen skal si sitt på Stortinget. Det tror ikke Svein Roald Hansen.

– Jeg er redd for at det vil være andre elementer i dette som oppmerksomheten vil være sterkere mot enn Rygge.

Les også:– Jeg er skuffet over regjeringen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Flere langrennsstjerner til Kulås

  Det blir en stjernespekket sprint i Kulåsparken i Sarpsborg. I forbindelse med byens 1000 års-feiring har Petter Northug Jr. allerede meldt sin ankomst til Kulåssprinten 16. mars. Sarpsborg Arbeiderblad melder at Finn Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug og Ola Vigen Hattestad kommer. I kvinneklassen stiller Marit Bjørgen på startstreken.

  Finn-Hågen Krogh
  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix
 • NHO Østfold ut mot flyseteavgiften

  «Vi kan ikke la politisk prestisje ødelegge det gode arbeidet som har vært lagt ned for å få en viktig flyplass i Østfold. Moss Lufthavn Rygge genererer arbeidsplasser og næringslivet trenger stimulansen luftfarten gir til økonomien» skriver NHO Østfolds fungerende regiondirektør Nina Solli. Hun mener at det å kalle forslaget om flyseteavgift en miljø- eller klimaavgift, er en stor misforståelse.

  Nina Solli, lysere
  Foto: Hallgeir Braastad / NRK