Nå avgjør folket om de vil ha vindmøller

I dag klokken 19 er siste frist for aremarkinger som vil si sin mening om vindmøller.

Vindmøllepark

I kveld blir det avgjort om aremarkingene vil ha vindmøller. Dette bildet viser vindmølleparken på Smøla

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Fremmøtet på folkeavstemmingen om vindkraft i Aremark ser ut til å bli god.

400 aremarkinger stemte på første dag, og fra før hadde 110 forhåndsstemt.

Ligger an til stort oppmøte

Kommunestyret i Aremark har sagt at det kreves 60 prosent oppslutning og 60 prosent overvekt enten av ja- eller nei-stemmer for at utfallet av avstemningen skal betraktes som et klart råd fra innbyggerne.

– Alt i alt så er vi nå oppe i 510. I forhold til andre valg er det absolutt stort oppmøte, og jeg tror nok det ligger an til minimum 60 prosent valgdeltakelse, sier kommunalsjef Espen Jaavall i Aremark kommune.

Avgjøres i kveld

Oppslutningen ser altså nå ut til å bli stor nok, og i kveld, etter at stemmegivningen er avsluttet klokken 19, får vi svaret på om det blir stor nok overvekt enten til tilhengere eller motstandere av vindkraftprosjektet.

– Opptellingen vil foregå i Aremarkhallen. Det er jo for så vidt en kurant tellejobb, som vi regner med går relativt greit. Og resultatet blir presentert med det samme vi har det, forteller Jaavall.

Hva utfallet blir er usikkert, men ifølge en undersøkelse Halden arbeiderblad har gjort, ligger det an til at det blir et flertall for vindmøller.

Flere nyheter fra NRK Østfold

Hinderløpet Barskingen ble arrangert i Rakkestad på lørdag. Flyplassen og Åstorp gård ble gjort om til en hinderløype for voksne. 500 deltakere fra hele Skandinavia deltok i den 5 km lange løypa, som inneholdt over 40 hindre.

Hinderløpet Barskingen

Hinderløpet Barskingen ble arrangert i Rakkestad på lørdag. Flyplassen og Åstorp gård ble gjort om til en hinderløype for voksne. 500 deltakere fra hele Skandinavia deltok i den 5 km lange løypa, som inneholdt over 40 hindre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lensmannens post brant opp

    All posten i kassa på lensmannskontoret på Ørje brant opp, da noen la fyrverkeri i postkassen ved tretiden natt til søndag. To personer ble observert av vitner, og politiet mener å vite hvem de skal snakke med om saken. – Brannen spredde seg ikke, men dersom noen har lagt noe viktig post i kassen i helgen, bør de ta kontakt med oss, sier politibetjent Jan-Eirik Johansen ved Marker og Rømskog lensmannskontor.