Nå avgjør folket om de vil ha vindmøller

I dag klokken 19 er siste frist for aremarkinger som vil si sin mening om vindmøller.

Vindmøllepark

I kveld blir det avgjort om aremarkingene vil ha vindmøller. Dette bildet viser vindmølleparken på Smøla

Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Fremmøtet på folkeavstemmingen om vindkraft i Aremark ser ut til å bli god.

400 aremarkinger stemte på første dag, og fra før hadde 110 forhåndsstemt.

Ligger an til stort oppmøte

Kommunestyret i Aremark har sagt at det kreves 60 prosent oppslutning og 60 prosent overvekt enten av ja- eller nei-stemmer for at utfallet av avstemningen skal betraktes som et klart råd fra innbyggerne.

– Alt i alt så er vi nå oppe i 510. I forhold til andre valg er det absolutt stort oppmøte, og jeg tror nok det ligger an til minimum 60 prosent valgdeltakelse, sier kommunalsjef Espen Jaavall i Aremark kommune.

Avgjøres i kveld

Oppslutningen ser altså nå ut til å bli stor nok, og i kveld, etter at stemmegivningen er avsluttet klokken 19, får vi svaret på om det blir stor nok overvekt enten til tilhengere eller motstandere av vindkraftprosjektet.

– Opptellingen vil foregå i Aremarkhallen. Det er jo for så vidt en kurant tellejobb, som vi regner med går relativt greit. Og resultatet blir presentert med det samme vi har det, forteller Jaavall.

Hva utfallet blir er usikkert, men ifølge en undersøkelse Halden arbeiderblad har gjort, ligger det an til at det blir et flertall for vindmøller.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Byggenæringen bekymret for Greåker

  Byggenæringsens landsforening er bekymret for konsekvensene av en eventuell nedleggelse av Greåker videregående skole og har skrevet brev til fylkeskommunen om saken.

  Direktør for kompetansepolitikk i Byggenæringens landsforening, Jørgen Leegaard sier til NRK at han er redd for at miljøet for bygg og anleggsfag blir splittet.

  –Legger man ned et tilbud et sted er det sjeldent det blir opprettet på nytt.

  Kjærlighet for Greåker
  Foto: Stian Pedersen / NRK