FFK tapte for Strømmen

Strømmens matchvinner utvist da han feiret vinnermålet.

FFK

Det blir litt fantasiløst, som så mange andre ganger før på hjemmebane, sier en skuffet og ordknapp Simen Rafn til NRK øtsfold.

FFK gikk på sitt første hjemmetap siden 6. april da de tapte 1-2 for Strømmen søndag kveld i en meget tam og sjansefattig kamp.

Skapte ingenting

Førsteomgang var jevn, men nesten helt uten målsjanser. Gjestene var nærmest da FFK-keeper Jon Masalin forærte dem en målsjans etter 25 minutter.

Masalins passning opp i midten gikk rett i beina på Eirik Schultze, som satte fart alene mot Masalin. Men Masalin reddet og ryddet opp i sin egen feil.

Det stod 0-0 til pause , noe som ga et helt riktig bilde av kampen. Med unntak av Schultzes sjanse var det ikke et eneste skudd på mål.

Simen Rafn

FFKs Simen Rafn.

Vi har en plan A og vi evner ikke å finne en plan B. Det har vært problemet vårt i hele år, sier Rafn.

Frisk innbytter

FFK valgte å sette innpå ungutten Filip Westgaard i den andre omgangen. Og det satt fart i hjemmelaget, som fikk presset og stresset gjestene høyere i banen.

Og det skulle resulterere i kampens første scoring. Westgaard og Dag Alexander Olsen presset frem en feil hos gjestenes keeper, som spilte ballen rett i beina på Haitam Alesaami. Han fant en umarkert Dag Aleksander Olsen, som kunne sende FFK i føringen fem minutter ut i andre omgang.

FFK fortsatte å ha ballen, men slet med å komme til målsjanser mot et kompakt bortelag. Det var dårlig presisjon og rytme i angrepsspillet til hjemmelaget.

Satset alt på seier

Etter 55 minutter fikk gjestene frispark. Frisparket ble stusset av en FFK-spiller forbi en utrusende Jon Masalin og fant Eirik Schultze helt alene på bakerste stolpe. Han kunne enkelt sette inn utligningen for gjestene.

FFK kastet folk i angrep i jakten på et vinnermål. Men presisjonen ble for dårlig og i stedet så var det Strømmen som skulle få vinnermålet.

Etter 88 minutter vant Robert Stene en duell på Strømmens halvdel, men rett til en Strømmen spiller. Det satte igang en kontring for gjestene.

Ballen endte til slutt hos Mustafa Achrifi, som relativt upressa kunne plassere ballen i det lengste hjørnet.

Jublet på seg rødt kort

Achrifi valgte å feire scoringen foran plankehaugen, som svarte med å kaste en søppeldunk i retning Strømmen-spilleren. Dommeren svarte med å gi White gult kort, før han senere gjorde om dette til et rødt kort.

FFK klarte aldri å skape noe med en mann mer på banen og kampen ebbet ut med borteseier.