Vi ble kjent med fredrikstadgutten Sebastian Skauen Johnsen første gang i tv-programmet «Barnas restaurant» på NRK for tre år siden. Da var han 12 år gammel, men hadde allerede hatt interesse for matlaging i fem års tid.
Sebastian har fortsatt med å lage mat, både hjemme og andre steder. Sist så vi ham på «Sommerbåten», da han presenterte kongekrabbe for en familie med forkjærlighet for pølser.
Synes brød er kjedelig
Vi utfordret Sebastian til å komme med et alternativ til den tradisjonelle matpakka med brødskiver med gulost og saltpølse og kanskje et knekkebrød. Og på handlelista han sendte oss på forhånd stod det intet brød. Og oppskriften, den er Sebastians egen.
– Jeg synes brød er veldig kjedelig. Alle spiser brød, det gjør jeg også. Men jeg har prøvd å lage litt mer spennende matpakker som en variasjon. I dag tenkte jeg å lage noe som er spennende og lett, noe som ikke tar for lang tid. Da tenkte jeg på en kald nuddelsalat, sier Sebastian.
– Lager du det på kvelden for å ta med deg på skolen dagen etter?
– Ja jeg har gjort det. Og det er også godt til middag.
Dette trenger du:
Slik gjør du:
Kok eggnudlene i usaltet vann etter anvisning på pakken. Legg de ferdigkokte nudlene i kaldt vann.
Kutt minimais og bønner og stek disse i litt olje med salt og pepper.
Ha hoisinsaus, fiskesaus og soyasaus i en bolle. Finhakk ingefær, chili og hvitløk og ha dette i bollen sammen med sausen.
Ha nudler, vårløk og bønnespirer i bollen og bland godt.