Halden kommune rekker ikke å behandle ishall-søknaden ferdig.

- Dermed blir det ingen avgjørelse om IK Comet får bruke ishallen igjen før tidligst over helga, bekrefter IK Comets leder Mona Buvik overfor NRK fredag.

Les også:
Uvisshet på overtid
Comet trenger et «mirakel»
- Comets skjebne avgjøres fredag

Åpner ikke ishallen

- Jeg henviser til anmodning om midlertidig brukstillatelse, datert 01.10.2009.
Det foreligger ikke signert kontrollerklæring fra brannteknisk rådgiver, tvert imot fremkommer det i dokumentasjon at brannteknisk rådgiver ikke kan gå god for opplegget når det gjelder brannsikkerhet,
skriver kommunalsjef Åsmund Bråtekas i en pressemelding fredag.

Kommunalsjefen peker på at likebehandlingsprinsippet er overordnet, og at det etter hans syn vil innebære usaklig forskjellsbehandling til fordel for Halden kommune, dersom anmodning om midlertidig brukstillatelse gis.

- Det legges ufravikelig til grunn at vilkårene for å gi midlertidig brukstillatelse ikke er oppfylt, skriver Bråtekas i pressemeldingen.

Les pressemelding fra Halden kommune:
Pressemelding fra Halden kommune

Vil ha trukket søknad

Det er SG-arkitekter som har fremført anmodning om midlertidig brukstillatelse i Halden ishall overfor Halden kommune.

SG sa i følge Bråtekas i møte den 2. oktober i år at det vil være opp til bygningsmyndighetenes skjønnsutøvelse om hallen nå kunne åpnes.

- Dette tilbakevises av undertegnede, da SG som profesjonell aktør, med sentrale godkjenninger, må forventes å forstå at bygningsmyndigheten ikke kan, om den hadde villet, bryte loven ved bruk av skjønn, skriver Bråtekas.

Bråtekas sier at dersom mennesker dør som følge av brann i Halden ishall, på grunnlag av ulovlig vedtak om midlertidig brukstillatelse, vil det være en forferdelig hendelse.

- Jeg antar at impliserte, profesjonelle aktører, kjenner sin rolle i en slik kontekst. Det ser ikke ut til at anmodning om midlertidig brukstillatelse kan behandles ferdig i dag, sier han.

Han mener med bakgrunn i ovennevnte at SG-arkitekter trekker sin søknad, datert 01. oktober 2009, om midlertidig brukstillatelse i Halden ishall.