Får ikke hete "Daghøyskolen"

Daghøyskolen i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden må bytte navn, krever Utdanningsdepartementet.

AOF i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad får ikke lenger bruke betegnelsen Daghøyskolen om et av sine kurstilbud.

Betegnelsen høyskole er forbeholdt høyere utdanning, skriver Kunnskapsdepartementet.

Frykter forveksling

Stortingsrepresentant Jon Gåsvatn fra Fremskrittspartiet mener at betegnelsen "Daghøyskolen" er villedende for dem som skal gi tilskudd til organisasjonen.

Daghøyskolen er betegnelsen for kurs rettet mot langtidsledige voksne som har blitt rekurttert via sosialetaten eller NAV.

- Navnet kunne føre til at man fikk andre assosiasjoner. Tilbudet har vært lokalisert både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden og i en årrekke har AOF søkt kommuner og fylkeskommune om støtte. Jeg er redd noen politikere kanskje ikke har visst hva tilbudet gikk ut på, sier Jon Gåsvatn, stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet.

Til topps

Gåsvatn tok saken opp med Kunnskapsdepartementet og fikk støtte for sitt syn. I brevet fra departementet står det blant annet:

"Utdannings- og forskningsdepartementet slår fast at navnebruken er et lovbrudd så lenge studiet ikke er godkjent som høyere utdanning."

Avviser beskyldningene


Konstituert daglig leder for AOF Sarpsborg, Unni Ødegård synes det er merkelig at Gåsvatn har tatt opp denne saken nå og avviser beskyldningene om at organisasjonen skal ha benyttet navnet til å få økt støtte.

- Det har vi aldri gjort og jeg må nesten le også. Dette navnet har vi brukt i 15 år. Hvorfor har ikke Gåsvatn tatt det opp tidligere, sier Ødegård.

AOF har ennå ikke rukket å diskutere kravet om å bytte navn, men Ødegård regner ikke med at det er noe problem for organisasjonen å kalle kursene noe annet.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjos tror på nedleggelse av Rygge

    Bjørn Kjos forteller til nyhetsbyrået Reuters at han tror Moss Lufthavn Rygge kommer til å bli lagt ned, om flypassasjeravgiften blir innført. I intervjuet viser han full forståelse for at Ryanair velge rå trekke seg ut når en slik avgift, ifølge ham, utgjør ca. 30 prosent av snittinntektene til selskapet. Han avkrefter også at det er aktuelt for Norwegian å komme på banen og igjen fly fra Rygge.

  • Dømt etter dødsulykke

    En 19 år gammel mann er dømt til betinget fengsel i 30 dager, og må betale en bot på 8000 kroner etter en ulykke på Skårasletta i Fredrikstad i januar i fjor. Mannen kjørte en traktor med brøyteskjær som frontkolliderte med en personbil og en mann i bilen omkom. Han er også dømt til å betale til sammen 200 000 kroner i oppreising til de etterlatte etter mannen.