–Vi blir fighta ut av stilen

FFK var sjanseløse da de tapte 0-2 for Mjøndalen søndag ettermiddag. Rødbuksene må dermed forberede seg på en ny sesong i 1.divisjon.

Skuffet Wibe-Lund

FFK-trener Håkon Wibe-Lund mente at laget hans ble fightet ut av stilen av Mjøndalen.

–Vi får en vanskelig start med et mål i mot og Mjøndalen er et fysisk veldig sterkt lag og er hakket bedre enn oss på det og når vi ikke klarer å spille dem ut heller, så blir det en tøff match, oppsummerer FFK-trener Håkon Wibe-Lund til NRK.

Mjøndalen var klart best og vant fullt fortjent 2-0 over FFK søndag ettermiddag. Det betyr at laget fra Plankebyen må spille i 1.divisjon også neste sesong.

–Jeg syns ikke jeg kan ta noen av gutta på at de ikke vil krige. Det går mer på hva vi evner å gjøre i en kamp mot Mjøndalen i dag, sier Wibe-Lund.

Marerittstart

FFK var aldri i nærheten av å true Mjøndalen. Mens hjemmelaget fort kunne scoret både to og tre mål til, uten at det hadde vært urettferdig. Det var rett og slett klasseforskjell på de to lagene søndag ettermiddag. Og FFK slet med å skape noe som helst i dagens kamp. FFK-treneren mener fysikken bidro til det.

–Vi blir fighta ut av stilen vår. Når man spiller borte så pleier man ikke å skape masse målsjanser heller, men vi blir rett og slett fighta ut av stilen i dag, avslutter Wibe-Lund.

Kaptein Lars Grorud var langt på vei enig i sjefens oppsummering og mener at FFK aldri var i nærheten i dagens kamp.

–Jeg syns vi er langt unna der vi skal være for å ha sjans til å slå Mjøndalen her i dag. All honnør til Mjøndalen som var et par hakk for store for oss i dag, sier Grorud.

Lars Grorud var skuffet etter tapet for Mjøndalen.

FFK-kaptein Lars Grorud var skuffet etter 0-2 tapet for Mjøndalen.

FFK fikk en forferdelig åpning på kampen i Mjøndalen, om det var det som preget laget resten av kampen blir bare spekulasjoner, men alt handlet om Mjøndalen fra kampens fjerde spilleminutt og utover.

Haitam Alesami ga bort et unødvendig frispark på FFKs venstre side, det straffer seg ofte når Mjøndalens Joachim Solberg Olsen, har en av 1.divisjons beste dødballføtter. Solberg Olsen serverte en innsvinger med sin venstrefot. Duellen i feltet vant FFKs Netan Sansara, men dessverre vant han den inn i eget mål. 1-0 til Mjøndalen etter bare fire minutter.

Tamt FFK

Scoringen ga energi til hjemmelaget og så ut til å paralysere gjestene. For det var et meget tamt FFK-lag. Det skal også nevnes at noe av årsaken kan være at Mjøndalen spilte en meget god kamp på hjemmebane søndag ettermiddag.

Bedre ble det ikke da trener Håkon Wibe-Lund måtte bruke sitt første bytte allerede etter ni minutter da Christian Berg måtte gå av banen med skade.

Mjøndalen skapte den ene målsjansen etter den andre, spesielt var hjemmelaget farlige på dødballer fra den nevnte Solberg Olsen. FFK på sin side slet med å skape noe som helst. De jobbet derimot godt defensivt og holdt 0-1 til pause.

Ville ha hands

Den andre omgangen startet nesten identisk med den første, hvertfall om vi skal dømme etter scoringer. Syv minutter var gått av den andre omgangen da hjemmelaget økte sin ledelse, nok en gang etter dødball. Midtstopper Ulrik Arneberg kranglet med seg ballen inne i sekstenmeteren etter en corner og fikk til slutt satt ballen forbi Jon Masalin og i mål. FFK spillerne ropte desperat på hands etter scoringen, men dommeren godkjente målet.

Om ikke FFK var i motbakke før scoringen , så var de hvertfall det nå. Hjemmelaget fortsatte å dominere og FFK slet med å få noe som helst til å stemme offensivt. Med unntak av Simen Rafns svake avslutning midtveis i omgangen var det svært lite gjestene hadde av avslutninger mot Mjøndalens keeper.

–Det er utrolig skuffende å tape. Vi har ladet godt opp og følte oss godt forberedt, men så klarer vi ikke å komme opp på det nivået vi må være på. Mjøndalen vinner flere dueller enn oss, spiller bedre enn oss og skaper flere målsjanser enn oss. De vinner alt i alt fortjent, avslutter FFK-kapteinen.

Dermed kan FFK spillerne ta ferie vel vitende om at de må spille i 1.divisjon også neste sesong.