– Ingen grenser for grensehandelen

Mens norsk handel sliter med svak vekst, venter HSH at grensehandelen vil øke til 11 milliarder kroner i år.

Nordby Shoppingcenter
Foto: Kathrine Brønn / NRK

Nordmenn kommer til å grensehandle for 11 milliarder kroner i år. Det tror Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, HSH.

– Stadig flere norske husholdninger har en svensk kjøpmann som hovedleverandør, sier Angell til avisa.

Grensehandelen har økt med minst ti prosent hvert år, og HSH's direktør Thomas Angell ser ingen grunn til å tro at den utviklingen stanser i år, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:

Knuser norsk handel

– Det rekrutteres stadig nye grensehandlere, samtidig som de som har handlet over grensa lenge, gjør det hyppigere og kjøper mer.

Til sammenligning ligger veksten i den norske dagligvarehandelen på 3.3 prosent.

– Innenfor daglivaresegmentet er det omtrent bare lavpris som vokser, mens alle matvatleverandører i litt høyere prisklasser taper. Køen av handlende på vei til Sverige er et symptom på det samme, nemlig at kundene kun er opptatt av pris, sier Angell.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Idrettskretsen hedret ildsjeler

  Tre østfoldinger ble tildelt Østfold idrettskrets' ildsjelspris i går. Naimy Nilsson fikk prisen for sitt arbeid for breddeidretten knyttet til Halden Topphåndball og Tistedalens Turn og Idrettsforening. Frank Schander, som i år har vært leder av Tveter IL i 20 år. Og Pål Guddal, som over 30 år har hatt flere verv i Askim styrkeløftklubb.

 • Brann ved Arne Hasle AS

  Ingen kom til skade i en brann ved Arne Hasle AS i Askim lørdag formiddag. Bedriften, som blant annet lager kajakker og kanoer i plast, har femten ansatte, men ingen var på jobb da brannen brøyt ut.

  Teknisk leder,Reidar Hasle forklarer at nattproduksjon var slått på ved en feil, det førte til overoppheting i en ovn. Han sier det er usikkert når produksjonen kan settes i gang igjen. Det vil avhenge av skader på ventilasjonsanlegget.

  brann Arne Hasle AS sSkim
  Foto: Freddie Larsen