Sarpsborg 08 banket SFK

Over 700 tilskuere var vitne til en tydelig klasseforskjell i Sarpsborg-oppgjøret torsdag kveld.

Martin Thømt Jensen

Martin Thømt Jensen var en av Sarpsborg 08s ni målscorere torsdag kveld.

Klasseforskjellen var tydelig fra start til slutt i årets første cuprunde, da fjerdedivisjonslaget SFK tok imot eliteseriens Sarpsborg 08 på kunstgressbanen på Kurland torsdag kveld.

Bojan Zajic scoret to mål, og mener kampen var en god oppkjøring til oppgjøret mot Vålerenga førstkommende mandag.

– Det var bra at vi fikk scoret så mange mål. Det gir selvtillit. Jeg føler meg i god form og kommer nok til å score flere mål i eliteserien, sa han til NRK.no like etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under)

• SE VIDEO:
    Bojan Zajic, Sarpsborg 08, snakker om den helt overlegne 11-0-seieren over SFK i første runde i NM. Trond Johnsen intervjuer.

Bojan Zajic intervjuet av Trond Johnsen.

Håpet på et mirakel

Torsdagens cuprunde var møtet mellom den nye og den gamle fotballstorheten i byen.

SFK er en av de store i norsk cupsammenheng, og kan blant annet vise til seks cupgull og seks tapte NM-finaler.

SFK mål

Målene rant inn bak SFK-keeperen torsdag kveld.

Men selv ikke de ivrigste supporterne hadde tro på seier torsdag kveld. Æresmedlem Finn Johansen sa til NRK at det ville vært «århundrets cupbombe».

– Vi som har vært i fotball noen år får håpe på at mirakelet skal skje, selv om det nok aldri gjør det.

Slik endte de andre Østfold-oppgjørene:

• FFK var nesten like suverene i sitt borteoppgjør mot et fjerdedivisjonslag i kveld. Fredrikstad Fotballklubb vant 5–1 over Oslojuvelene, etter ledelse 0–3 ved pause.

• Etter hvert løsnet det for Moss FK borte mot Kråkerøy. Første mål kom etter 64 minutter, men ved full tid ledet mossingene med fem mål.

• Kvik Halden skåret tidlig borte mot Asker, men hjemmelaget utlignet tre minutter på overtid. Asker skåret to ganger i ekstraomgangene, og slo ut Halden-laget i første runde.