-Får ikke alltid det du fortjener

Det sier Sarpsborg 08-trener Brian Deane om at laget hans må ut i kvalifisering for å holde plassen i Eliteserien.

Deane

Sarpsborg-trener Brian Deane mener laget hans fortjener å holde plassen.

–Vi er gode nok til å unngå kvalikk. Men sånn er fotball. Du får ikke alltid det du fortjener,sa Brian Deane til NRK etter kampen.

Sarpsborg 08 ledet 1-0 og hadde eliteseriekontrakten i hånda. Men så utlignet Viking med ett minutt igjen av ordinær spilletid. Og dermed var dramaet i gang på nytt.

–Dette er fotball. Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å avgjøre kampen. Men nå har vi fortsatt sjansen til å sikre plassen,sa Deane.

Slik var Viking - Sarpsborg 08

Slik endte Eliteserien

Innbytter tente håpet

Det var en jevn førsteomgang i Stavanger søndag ettermiddag. Begge lag hadde sjanser til å ta ledelsen, og nærmest var nok hjemmelaget. Men Sarpingene hadde kanskje et lite overtak i banespillet.

Vi måtte helt til det 77. minutt før det ble scoring i Stavanger. Brian Deane hadde satt innpå Midtstopper Martin Thømt-Jensen som spiss i jakten på en scoring. Og det skulle vise seg å bli et genialt trekk av den tidligere Premier-League spissen.

Thømt-Jensen fikk ballen midt på Vikings halvdel og sendte Thorarinn Valdimarsson alene med keeper. Islendingen var iskald alene med Jarstein i Viking-målet og dermed var Sarpsborg 08 på sikker plass for første gang på 13 serierunder.

–Vi skal ta sjansen

For i det 90. spilleminutt fikk Viking stusset en ball inn i sekstenmeteren til Sarpsborg. Der fikk innbytter Benjamin Sulimani akkurat nok tid og rom til å vippe ballen over Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet. Og dermed var Sarpingene tilbake på kvalikk-plass.

–Det er utrolig merkelig. Og det er mange følelser. Vi er både på nedrykk og på sikker plass i løpet av kampen.,sa Martin Wiig.

Martin Wiig kommer seg unna taklingsforsøk

Martin Wiig (her fra en annen kamp).

To minutter senere fikk gjestene en enorm mulighet til å avgjøre. Mohammed Elyounoussi fikk ballen en meter fra mål etter en corner. Men på en merkelig måte så klarte Jarstein å redde ballen med baksiden av beinet. Heller ikke returen klarte Elyounoussi å sette i mål.

I stedet var det hjemmelaget som skulle få den avgjørende scoringen. På den andre store kontringen på ett minutt var det til slutt Vidar Nisja som fikk æren av å sette ballen i mål etter en merkelig avslutning på kampen. Begge lag jaktet seieren og lot stort sett keeperne ta seg av det defensive arbeidet.

–Det er litt blanda følelser nå. Vi leder 1-0 og da er det skuffende at det ikke holder helt inn. Men vi skal ta vare på den sjansen vi får nå,sa Mohammed Elyouonoussi.

Mohamed Elyounoussi

Mohammed Elyounoussi kunne avgjort kampen for Sarpsborg 08.

Nå venter Ranheim i kvalifiseringen til neste års eliteserie. Ranheim har i tur og orden slått Ham-Kam og Mjøndalen på sin vei til Eliteserien. Det er dermed duket for en ny nervepirrende uke for Sarpsborg 08 og deres supportere.

–Vi må opp igjen til den kampen. Ranheim er et bra lag og de er sikkert klare for kamp. Men vi er fortsatt et bra lag. Vi har lært mye i år og har alt å vinne ,sier Brian Deane.

Sarpsborg 08 har altså ligget på direkte nedrykk store deler av sesongen. Og sjefen sjøl mener at hans lag har gjort en kjempesesong.

–Vi har gjort det fantastisk bra. Vi er en liten klubb med det minste budsjettet i serien. Å gjøre det vi har gjort i år er bra. Noen av disse spillerne har vokst gjennom sesongen,avslutter Brian Deane.

Utsolgt på Quality

De supporterne som ikke hadde mulighet til å reise den lange veien til Stavanger, kunne se laget sitt på storskjerm på Quality Hotell i Sarpsborg.

Fullsatt Quality

Det var stor stemning på Quality Hotell. Der kunne supporterne se kampen på storskjerm.

960 billetter var lagt ut til arrangementet og samtlige ble revet bort i følge NRKs reporter på stedet. Hun kunne rapportere om stor stemning gjennom hele kampen og sang-glade supportere. Alle var kommet med en sterk tro på at Sarpsborg 08 skulle beholde plassen i Eliteserien.

–Det hadde ikke blitt det samme å se kampen hjemme. Jeg tror absolutt at Sarpsborg klarer seg i eliteserien, sa Sarpsborg-08 supporter Michael Ørseng til NRK i pausen.