- Vi er fornøyd med ett poeng

Sarpsborg 08 fikk med seg ett poeng hjem fra Sogndal. Det var assistenttrener Ian Birchnall fornøyd med.

Ruben Holsæter og resten av Sogndal slit med å kome til målsjansar

Det er en vanskelig arena å komme til,så vi er fornøyd med ett poeng. Men vi er litt misfornøyd med prestasjonen vår,sa Sarpsborg 08s assistenttrener Ian Burchnall til NRK.

Det endte altså 1-1 mellom Sogndal og Sarpsborg 08 på Fosshaugane søndag kveld. Sarpingene ledet 1-0 ved pause, men maktet ikke å holde på ledelsen i andre omgang. Sarpsborg 08 har dermed kun en seier på bortebane i Eliteserien på to år.

Det er selvfølgelig ikke bra nok og det er kanskje noe av det viktigste vi kan gjøre noe med. Vi trenger noen seire på bortebane og da må prestasjonene være bedre enn i dag, sier Sarpsborg kaptein Ole Heieren Hansen til NRK.

♦Slik var Sogndal- Sarpsborg 08

Ian Burchnall

Sarpsborg 08s assistent-trener Ian Burchnall.

Sarpsborg 08 fikk en pangstart på kampen på Fosshaugane søndag kveld. Allerede etter 50 sekunder tok gjestene ledelsen 1-0 ved Franck Djà Djèdjè.

Djèdjè fikk gå lenge med ballen langs venstre siden før han avsluttet i det lengste hjørnet fra rett innenfor sekstenmeteren.

Sogndal tok så over initiativet i kampen uten og skape de helt store målsjansene.Sarpsborg 08 så ikke ut til å få flyt i spillet sitt i den første omgangen.

Sogndal gjør det vanskelig for oss og de er gode. De hadde en god kamp-plan og med det i bakhodet, så er ett poeng bra for oss,sier Burchnall.

Stor Wiig sjanse

Men målsjanse skulle Martin Wiig få. Etter 27 minutter klarerte Sogndals Azar Karadas rett i Wiig som dermed kom alene med keeper. Wiig prøvde å sette ballen langs bakken bak Sogndal keeperen, som svarte med en fantastisk beinparade.

Herfra og ut til pause skjedde det svært lite foran de to målene og Sarpsborg 08 tok med seg 1-0 ledelsen sin inn i garderoben.

Ole Heieren Hansen

Sarpsborg 08 kaptein Ole Heieren Hansen

Sjanserik andre omgang

Den andre omgangen startet med en tøff duell mellom Sogndals Karadas og målscorer Djèdjè. Det endte med at førstnevnte måtte ut med en hodeskade.

Så tok kampen fyr. Først måtte Duwayne Kerr i aksjon etter et skudd fra Sogndals Petter Strand.

Så fikk Sarpsborgs Martin Thømt Jensen stå helt alene på fem meter etter et hjørnespark. Men dessverre for Sarpingene, så gikk headingen like utenfor.

Ti minutter ut i omgangen skulle Sogndal få sin utligning. Ulrik Flo skjøt en kanonkule fra rundt 20 meter helt opp i krysset bak en sjanseløs Duwayne Kerr.

Bare minuttet senere traff Sarpsborgs målscorer Djèdjè stolpen etter en glimrende passning fra Claes Kronberg.

Deretter døde kampen litt ut igjen. Begge lag hadde noen småsjanser, men det ebbet ut med 1-1 og poengdeling i Sogndal.

Vi spiller en mindre bra kamp i dag. Samtidig så vil jeg skryte av Sogndal. De var gode i presset sitt og nektet oss å spille ball, avslutter Heieren Hansen.

Sarpsborg 08 er dermed fortsatt ubeseiret i årets Eliteserie.