- Ett av mine favorittløp

Etter en lang sommerferie braker rallysirkuset i gang med Rally Finland til helgen - ett av brødrene Solbergs favorittløp.

Henning Solberg Rally Akropolis 2007
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

 - Finland er uten tvil et av mine favorittløp. Det blir min åttende start her, og dette er et fantastisk og spesielt løp, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Tør ikke love pallplassering

I fjor kjørte eldstebror Solberg ett av sine aller beste løp i Finland, og ble nummer fire.  Til helgen satser han på ny suksess, men tør ikke love pallplassering. 

-I denne bransjen kan man ikke love bort noen plassering på forhånd. Men det jeg kan love er at vi skal satse knallhardt, og gjøre vårt beste. I de siste løpene før ferien hadde vi bra flyt og høyt tempo, så selvtilliten er god og vi er godt forberedt, sier han.

Vil gjøre det bedre enn i Hellas

Rally Finland er VMs raskeste rally og et av de mest spektakulære, og er også blant favorittene til Petter Solberg.

- Finland har en god atmosfære, og fartsprøvene er fantastiske, sier han.

Solberg avsluttet første halvdel av VM-sesongen med å bli nummer  tre i Rally Acropolis i juni.  Nå håper han å gjøre det enda bedre i Finland. - Gutta har jobbet hardt i sommer og vi håper å holde god fart hele helga, sier Solberg.

 Rally Finland markerer starten på andre halvdel av årets VM-sesong, og etter halvkjørt serie ligger Petter Solberg på en 5.plass.  Henning Solberg ligger på plassen bak, bare to poeng bak lillebroren.  

23 spektakulære fartsprøver

Løpet innledes med en super spesial-etappe på travbanen Killeri torsdag kveld.  På fredag fortsetter løpet med hele ni etapper vest for Jyväskylä.

Lørdagens etapper regnes som noen av de mest klassiske i hele VM-serien, på brede, raske og gode veier med sine mange karakteristiske hopp. Høydepunktet er etappen Ouinpohja som kjøres to ganger. Denne etappen på drøye 33 km regnes som den ultimate fartsetappen.

På søndag avsluttes det hele med tre etapper øst for Jyväskylä.

NRK ANBEFALER

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • To smuglerbiler stanset

  Tollerne stanset to varebiler fullastet med alkohol fredag kveld. Ved halv åttetiden ble to polakker stanset ved den gamle svinesundsbrua med 1320 liter øl og 20.000 sigaretter i bilen. Ved titiden på kvelden ble en mann fra Litauen stanset på E6 i Sarpsborg. I varebilen han kjørte fant tollerne 92 liter øl, 141 liter vin og 74 liter brennevin. Bilen var overlastet.

  Tollbeslag
  Foto: Tollvesenet
 • Vil bevare ingeniørboligen

  – Den såkalte ingeniørboligen ved Borgarsyssel museum bør bevares, fordi den har lokalt høy verneverdi for Sarpsborg. Det mener fylkeskonservatoren i Østfold. Østfoldmuseene ønsker å rive huset i Borregaardsveien 5, fordi det er dyrt å sette det i stand. Museet vil prioritere arbeiderboligen, St. Olav voll. Arkitekt hos fylkeskonservatoren, Andreas Ebeltoft, mener begge må bevares for å vise Borregaard fabrikkers tidligere boligpolitikk.

  Vil rive hus på Borgarsyssel
  Foto: Anne Ognedal / NRK
 • Smugler dømt etter to dager

  En 20 år gammel mann fra Litauen er dømt til fengsel i 75 dager for smugling av 900 liter brennevin over Svinesund. Mannen ble stanset onsdag ettermiddag, og saken kom opp for Halden tingrett allerede fredag ettermiddag. I retten forklarte mannen at han hadde fått 200 euro for å kjøre varene over grensen, og at han skulle få 400 euro til når oppdraget var utført.

  Smuglet 900 liter brennevin
  Foto: Tollvesenet