- Ett av mine favorittløp

Etter en lang sommerferie braker rallysirkuset i gang med Rally Finland til helgen - ett av brødrene Solbergs favorittløp.

Henning Solberg Rally Akropolis 2007
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

 - Finland er uten tvil et av mine favorittløp. Det blir min åttende start her, og dette er et fantastisk og spesielt løp, sier Henning Solberg i en pressemelding.

Tør ikke love pallplassering

I fjor kjørte eldstebror Solberg ett av sine aller beste løp i Finland, og ble nummer fire.  Til helgen satser han på ny suksess, men tør ikke love pallplassering. 

-I denne bransjen kan man ikke love bort noen plassering på forhånd. Men det jeg kan love er at vi skal satse knallhardt, og gjøre vårt beste. I de siste løpene før ferien hadde vi bra flyt og høyt tempo, så selvtilliten er god og vi er godt forberedt, sier han.

Vil gjøre det bedre enn i Hellas

Rally Finland er VMs raskeste rally og et av de mest spektakulære, og er også blant favorittene til Petter Solberg.

- Finland har en god atmosfære, og fartsprøvene er fantastiske, sier han.

Solberg avsluttet første halvdel av VM-sesongen med å bli nummer  tre i Rally Acropolis i juni.  Nå håper han å gjøre det enda bedre i Finland. - Gutta har jobbet hardt i sommer og vi håper å holde god fart hele helga, sier Solberg.

 Rally Finland markerer starten på andre halvdel av årets VM-sesong, og etter halvkjørt serie ligger Petter Solberg på en 5.plass.  Henning Solberg ligger på plassen bak, bare to poeng bak lillebroren.  

23 spektakulære fartsprøver

Løpet innledes med en super spesial-etappe på travbanen Killeri torsdag kveld.  På fredag fortsetter løpet med hele ni etapper vest for Jyväskylä.

Lørdagens etapper regnes som noen av de mest klassiske i hele VM-serien, på brede, raske og gode veier med sine mange karakteristiske hopp. Høydepunktet er etappen Ouinpohja som kjøres to ganger. Denne etappen på drøye 33 km regnes som den ultimate fartsetappen.

På søndag avsluttes det hele med tre etapper øst for Jyväskylä.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smykker stjålet fra eldre kvinne

    En eldre kvinne er frastjålet noen smykker fra sin bolig på Østsiden i Fredrikstad, melder politiet på Twitter. Tyveriet ble oppdaget etter at hun hadde hatt besøk av en utenlandsk kvinne som sa hun var fra Fredrikstad kommune. Denne kunne ifølge fornærmede ikke ha utført tyveriet, så hun må ha hatt en medhjelper. Politiet har vært på stedet og tatt opp forklaring

  • Solberg tapte i finalen

    Petter Solberg kjørte meget sterkt gjennom hele helgen på Lydden Hill-banen i England, men i finalen ble svenske Mattias Ekstrom for sterk. Dermed sørget svensken for sin tredje strake seier i VM-sirkuset.

    Tittelen i sammendraget står etter alt å dømme mellom de to førerne. Etter fire runder skiller det fem poeng fordel svenske Ekstrom. Ned til Johan Kristoffersson på tredjeplass skiller det ytterligere 30 poeng. ( NTB )