– Nå går Norge videre fra gruppespillet

Norges sandvolleyballduo Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund slo Canada i mandagens gruppespillskamp, og dermed ligger veien åpen for OL-avansement.

Her sikrer Norge seieren i beachvolleykampen mot Canada.

Her sikrer Norge seieren

  • Se Norge avgjøre kampen i videovinduet over

– Jeg kan ikke se noen annen mulighet enn at Norge går videre fra gruppespillet om de slår Storbritannia i den siste gruppespillskampen. Og det tror jeg de gjør, sa NRKs sandvolleyballekspert Vegard Høidalen etter kampen.

Norge var nødt til å vinne mot Canada i mandagens andre gruppespillskamp i OL, og de norske guttene viste seg fra sin beste side mot canadierne.

Tarjei Skarlund vartet opp med glimrende forsvarsspill innledningsvis i kampen, og Norge fikk tidlig en femmålsledelse i det første settet.

– Skarlund er en av verdens aller beste spillere når det kommer til forsvar, sa en imponert Høidalen underveis i sendingen.

  • Se Norge skaffe seg en femmålsledelse i videovinduet under:
Her legger Norge grunnlaget for seieren

Her legger Norge grunnlaget for seieren

Skarlund og Spinnangr holdt unna for den canadiske duoen Martin Reader og Joshua Binstock, og vant det første settet med sifrene 21-14.

Sandvolley VM Sandvolleyball VM

Skarlund er blant verdens beste spillere når det kommer til forsvarsspill, ifølge NRKs ekspertkommentator Vegard Høidalen.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Det andre settet var noe jevnere, men Norge var aldri skikkelig truet. Dermed endte det med 21-18-seier i det andre settet, og 2-0-seier til den norske duoen.

Nå venter Storbritannia i den siste kampen i gruppespillet.

– Norge skal vinne den kampen. Jeg kan ikke se noe annet utfall enn det, hvert fall ikke hvis Spinnangr og Skarlund fortsetter dette storspillet, sa Høidalen.

Og om Norge som forventet avanserer til åttedelsfinalen, kan duoen også hevde seg der.

– Når disse to gutta spiller på sitt beste, kan de slå hvem som helst i verden, sier Høidalen.