Ndure slått ut i kvalifiseringen: – Han talte feil

Jaysuma Saidy Ndure var sikker på at han kom i mål som nummer tre i forsøksheatet på 100 meter. En tellefeil ødela dermed muligheten til å løpe semifinale.

Jaysuma Saidy N'Dure løp inn til fjerdeplass på lørdagens kvalifisering i 100 meter sprint. Tiden holdt ikke til avansement.

Se Ndures løp og intervju her!

Kilde: NRK/NTB

Sommer OL i London 2012

Jaysuma Ndure får ny sjanse på 200 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jays sier han talte feil. Han så ikke konkurrenten ytterst til høyre og trodde derfor han ble nummer tre, sier sprinttrener Leif Olav Alnæs til NRK.

Jaysuma Saidy Ndure ble dermed bare nummer fire i sitt heat med tiden 10, 28 på 100 meter.

De tre beste gikk videre fra heatet, mens tiden til «Jays» ikke var god nok til at han fikk en plass blant de tre som fikk semifinalebillett som «lucky looser».

– Synd på «Jays»

Dermed er nordmannen ute av 100 meter-konkurransen før selve moroa begynner.

Tidligere sprinter John Ertzgaard sier til NRK at han synes synd på Ndure.

– Det var synd med Jays. Han så egentlig fantastisk bra ut. Om det stemmer at han trodde han var videre, så er det veldig synd, sier Ertzgaard.

For i målområdet var Ndure helt sikker på at han kom til å få løpe semifinalen.

– Jeg tror det holder til å gå videre. Jeg stresser ikke, sa han selv til NRK rett etter løpet.

Men allerede etter tre heat hadde flere løpere bedre tider enn nordmannen. Derfor er også Ertzgaard sikker på at Ndure talte feil på oppløpet.

– For meg så det ut som han så seg rundt og bremset ned. Han var ikke på hugget hele veien, bare halve løpet. Derfor tror jeg han må ha telt feil eller noe, sier Ertzgaard.

– Han er bedre enn det han leverte på slutten, legger den tidligere sprinteren til.

Ingen skadetrøbbel

I sitt heat løp Ndure mot blant andre Tyson Gay, som er en av medaljefavorittene på distansen. Gay vant heatet med tiden 10, 08.

– Det hadde vært fint å få den første nordmannen i finalen på 100 meter, sier Ertzgaard.

Han tror allikevel ikke at vi har sett det siste av «Jayz» i dette OL.

– Hans beste sjanser er på 200 meteren, slår han fast.

Ndure har slitt med en skade i låret de siste ukene inn mot OL, men til NRK sier sprinteren at han alt er som det skal være.

– Det plager ikke meg i det hele tatt, sa Ndure.

Artikkelen fortsetter under bildet.

London Olympics Athletics Men

Her løper Usain Bolt inn til seier i sitt heat.

Foto: Michael Sohn / Ap

Bolt tok det rolig

Den største favoritten til å vinne 100 meteren, Usain Bolt, gjorde jobben og vant sitt heat oppskriftsmessig. Selv om tiden 10.09 kanskje ikke var den mest imponerende for å være ham.

– Det føltes bra, bena var gode. Reaksjonen min var kanskje litt sen, men alt i alt var løpet bra. Jeg vet ikke hvor rask jeg er om dagen, men jeg gleder meg til å løpe mer, sier Usain Bolt til NRK.

Vindforholdene på stadion endret seg utover dagen, og i de neste heatene var det medvind for sprinterne. Justin Gatlin i andre heat og Ryan Bailey i tredje heat var blant dem som dermed løp raskere enn Bolt lørdag, med henholdsvis 9,97 og 9,88.

– Bolt ser litt rusten ut, men jeg er sikker på at han kommer til å løpe seg opp. I dag slet han med starten, som også er hans svakhet ellers. Retter han opp i den, blir han uslåelig i finalen, avslutter Ertzgaard.