Her går det galt for uheldige Liu - igjen

Kinas store OL-håp opplevde et nytt olympisk mareritt da han tirsdag snublet i den første hekken i kvalifiseringsheatet på 110-meter hekk. Med et smertedrag over ansiktet måtte Liu Xiang fraktes ut av Olympiastadion i rullestol.

Fikk OL ødelagt igjen

VIDEO: Liu Xiang (i bane fire) fikk OL-drømmen knust allerede ved den første hekken i kvalifiseringsheatet til 110-meter hekk. Dette er dermed andre OL på rad der kineseren ikke kommer seg i mål.

29-åringen har imponert i de få løpene han har stilt opp i denne sesongen, og var storfavoritt før det 6. kvalifiseringsheatet i mennenes 110-meter hekk.

Kineseren ble OL-mester på distansen i Athen for åtte år siden og kom til OL på hjemmebane i Beijing som en av landets største idrettsstjerner.

Før lekene på hjemmebane ble han rammet av skade, men han stilte likevel opp for å løpe forsøksheat. Gråtende måtte han innse at det ikke nyttet, og Xiang forlot banen uten å ha løpt én meter.

London-OL skulle bli hans store revansje, men det skulle vise seg at marerittet fortsatte for den uheldige kineseren.

Gikk rett i bakken

Liu Xiang

Dette smertefulle fjeset begynner å bli en gjenganger for Liu Xiang i OL. Bildet ble tatt under oppvarmingen før forsøksheatet i Beijing i 2008, der Xiang måtte trekke seg på grunn av en skade.

Foto: RUBEN SPRICH / REUTERS

Tirsdag fikk favoritten en perfekt start ut fra blokka, før det plutselig sa stopp allerede ved første hekk.

Med sin venstre fot treffer han hekken i stor fart, og sammenstøtet sender Xiang rett i bakken.

En av de største profilene i kinesisk idrett reiser seg igjen, men kan ikke gjøre annet enn å hinke ut på sidelinja.

Hyllet av konkurrentene

Han kommer seg etter hvert til mål, der han blir hyllet og får hjelp av de andre konkurrentene.

Xiang plasseres i en rullestol, før han blir fraktet ut av Olympiastadion til sympatisk applaus fra de rundt 80 000 tilskuerne på tribunen.

– Olympiske øyeblikk kan være både glede og frustrasjon. Og Liu Xiang er maksimalt uheldig her, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Xiang har slitt med ryggproblemer tidligere i sommer, og måtte trekke seg fra finalen i Diamon League-stevnet i London i juli på grunn av smertene.

Da hevdet treneren hans at det bare var snakk om en liten skade, og at OL-starten ikke var i fare for det kinesiske medaljehåpet.

Likevel klarte ikke Xiang å hoppe høyt nok da det gjaldt.

– Han har teipet den ene foten, og det kan ligge noe skadeproblematikk bak dette, for han var ikke i nærheten av å komme seg over hekken, mener Rodal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mannefall på 110-meter hekk

Liu Xiang var ikke den eneste som hadde problemer med å komme seg over hekken i det 6. kvalifiseringsheatet.

Foto: Daniel Ochoa De Olza / Ap

Mannefall i samme heat

Som om ikke Xiangs dramatikk var nok, presterte tre andre utøvere fra samme heat å ikke komme seg i mål. Polske Artur Noga røyk ut med det som så ut som en strekk, mens Moussa Dembele (diskvalifisert) fra Senegal og Shane Brathwaite fra Barbados også ble stoppet av hekkene.

Britenes Andrew Turner vant heatet med tiden 13.42.