Britisk OL-håp tatt for doping

Myroslav Dykun var den mannen Storbritannia håpet på skulle hente hjem en OL-medalje i bryting. Nå har han blitt doptatt.

Dykun

Myroslav Dykun (i rødt) har et godt låsegrep rundt motstanderen, men kan nå bli stengt ute fra en OL-deltakelse på hjemmebane.

Foto: BULENT KILIC / Afp

29-åringen som opprinnelig er fra Ukraina, vant gull i Samveldelekene i 2010 i 66 kilosklassen i bryting. Nå venter det britiske bryteforbundet kun på svaret fra B-prøven. Er den også positiv, er det over og ut for Dykun med tanke på en OL-deltakelse i London.

Amfetaminer

Det britiske bryteforbundet er skuffet over Dykun, spesielt med tanke på hva slags dopingmiddel han ble tatt for.

– Det er en skuffende situasjon for hele sporten. Vi mener han ble tatt for amfetaminer, som vi ikke ser som et prestasjonsfremmende dopingmiddel i brytersporten, sier sjefen i det britiske bryterforbundet, Colin Nicholson til BBC Sport.

Nicholson tror at Dykun har tatt dopet i festlige sammenhenger, men er klar på at det ikke rettferdiggjør noe som helst.

– Det har ingenting å si om dopet ble tatt i andre sammenhenger enn sportslige. Det britiske bryterforbundet har nulltoleranse for doping, fastslår Nicholson.

Uteblitt fra trening

De siste ukene før trening, var det allerede ugler i mosen rundt Dykun. Det var ingen av lagkameratene hans som så han på treningene.

– Vi tror han kan ha trukket seg tilbake fra brytingen, ved at han har funnet seg en jobb. Han var bekymret over sin økonomiske situasjon etter OL, sier en klide i det britiske bryteforbundet, ifølge The Guardian.