Gunn-Rita: – Jeg ville ikke gjort det igjen

HADLEIGH FARM / LONDON (NRK.no): Sist OL syklet hun med barn i magen og bristet ribbein, og hun tok salto rett ut av OL. – Jeg hadde nok ikke gjort det i dag, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Sommer OL i London 2012.

Gunn-Rita Dahle Flesjå med OL-løypa i Hadleigh Farm i bakgrunnen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg følte ikke at jeg gjorde noe feil den gangen. Men jeg tror ikke jeg ville gjort det igjen, for å si det sånn.

Det sier terrengsyklisten til NRK på Hadley Farm utenfor London. Gullvinneren fra Aten-OL i 2004 sier hun er maksimalt forberedt til London-OL.

Det var hun ikke foran Beijing-OL for fire år siden.

– Hadde en anelse

Da bristet hun et ribbein under trening noen dager før OL-rittet. Hun fikk styret kjørt rett inn i magen. Og samtidig var hun gravid, selv om hun ikke visste det helt sikkert der og da. Men kvalmen og uvelheten hun slet med ble med ett mye mer logisk da hun på høsten fikk bekreftet at hun var svanger.

– Jeg hadde jo en anelse. Men ingenting hadde bekreftet det. Men man blir vel mer og mer bekymret jo eldre man blir, er det ikke slik? spør hun, før hun svarer seg selv: – Jeg hadde nok ikke gjort det i dag.

Tok salto ut av OL

Hun kom aldri til mål i Beijing. Dahle Flesjå syklet ikke på sitt beste, og lå på 12.-plass da det gikk skikkelig skeis. Hun mistet kontrollen, tok salto og ødela bakbremsen. Da var leken over.

Siden den gang har terrengsyklisten vært helt klar på at ingenting skal komme i veien for suksess i London. Derfor kan heller ikke noe overlates til tilfeldighetene.

For litt over et år siden tok Gunn-Rita Dahle Flesjå sønnen ut av barnehagen for at hun ikke skulle kunne smittes av sykdom fram mot OL.

– Bjørnar har ikke vært i barnehagen siden juni i fjor. Etter at vi i forfjor lå helt utslått i flere uker, tar vi ikke noen sjanser. Nå får han ikke komme i barnehagen igjen før i oktober, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Stavanger Aftenblad om den fire år gamle sønnen.

– Må være steingal

Nå regnes hun som en av de aller største gullfavorittene foran terrengrittet lørdag. Siste verdenscuprenn før OL vant hun som hun ville, akkurat slik hun vant EM i juni. OL-gullhelten fra Aten gjør heller ingen ting for å dempe forventningene til seg selv.

– Alt sitter, og jeg kjenner meg trygg på løypa. Når motoren også er på plass, blir det en vanvittig bra kombinasjon og god følelse av det, sier hun til NRK.

Les videre under videoen!

Dahle Flesjå tester OL-løypa

VIDEO: Dahle Flesjå tester OL-løypa.

Selve løypa betegner hun som «vill», og hun sier man må være litt steingal for å sykle den.

– Er du litt steingal?

– Normalt ikke. Men jeg må gjerne være det lørdag.

Liker løypa

Dahle Flesjå kjørte gjennom OL-løypa for første gang i april i år. Da ble hun først skremt, men etter hvert som hun gjorde seg kjent med den har godfølelsen kommet mer og mer.

– Jeg har funnet de linjene som jeg kommer til å velge å kjøre. Så det er en veldig god løype for meg, sier hun.

PS! Løypa som skal sykles, består av en runde på 4,72 kilometer. Den skal sannsynligvis sykles fem ganger. Det er også en egen startrunde på 441 meter.