Hopp til innhold

Nå kan du binde studielånsrenta til tidenes laveste fastrentesats

Fra og med i morgen er det mulig å binde studielånet til en fastrentesats på 2,673 prosent. Det er første gang i historien man kan binde studielånet til renter på under tre prosent.

Fastrentesatsene vil være på 2,673 prosent for tre år, 2,869 prosent for fem år og 3,357 prosent for ti års bindingstid. Den flytende renten vil være på 3,260 prosent ut året.

Fastrentesatsene går med det ned med nærmere 0,8 prosentpoeng sammenlignet med dagens satser. Tiårsrenten går ned med nesten 0,9 prosentpoeng,

Les også: Studenter lyver til seg pengestøtte
Les mer: Slik får du bedre studentøkonomi

– For første gang i historien kan man binde studielånet til renter på under tre prosent for tre år og fem år. Samtidig er tiårsrenten på nivå med den flytende renten, sier fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

De nye satsene gjelder fra 1. november, og siste frist for å binde renten er 12. oktober.

Rundt 350 000 kunder vil ha mulighet til å binde renten på studielånet i denne omgangen. Søk selv på Lånekassens hjemmesider.

Både den flytende og den faste renten på studielånet fastsettes seks ganger i året. Flytende rente som gjelder fra 1. januar 2012, blir fastsatt 1. november.

Se en historisk oversikt over rentesatsene HER.